Lokalt | Ökning av sommartrafiken Linköping – Örebro

Av den 15 april, 2015

Idag släpper Swebus årets sommarresor, och en av förändringen i årets sommartidtabell är fler avgångar mellan Linköping och Örebro. Det innebär att trafiken på busslinjen ökr med 35 procent jämfört med förra sommaren.

Sedan januari har Swebus ökat sin trafik mellan Linköping och Örebro. På vägen gör bussarna stopp i Norrköping, Finspång, Hällestad, Hjortkvarn, Pålsboda och Kävesta. Bakgrunden till ökningen är bland annat att det gör det möjligt för resenärer att dagligen resa vidare från Örebro mot Karlstad och Oslo. Satsningen har fallit väl ut och därför väljer Swebus att fortsätta med de nya avgångarna även under sommaren. Jämfört med förra sommaren innebär det en ökning av trafiken med 35 procent.

Alla sommarbiljetter mellan Linköping och Örebro samt till alla övriga 8000 avgångar i Swebus sommartidtabell släpps till försäljning idag på www.swebus.se.

Övriga nyheter i Swebus sommartidtabell 15 juni – 16 augusti:

Fler avgångar till Landvetter
Till sommaren utökar Swebus trafiken till Landvetter flygplats med två nya turer per dag från Jönköping, Ulricehamn och Borås. Det innebär att flygresenärer från dessa oreter nu kan välja mellan åtta och elva dagliga avgångar till Landvetter.

Djurparksresor till Kolmården
För alla djurparkssugna sätter Swebus in sommarbussar till Kolmården. Bussarna avgår tre gånger per dag torsdag till söndag och anknyter till Swebus linjenät i Norrköping. Det gör att man exempelvis kan resa från Stockholm hela vägen fram till portarna till Kolmården på tre timmar. Biljettpriset för resan Stockholm – Kolmården för en vuxen är från 189 kronor.

Fjällresor även på sommaren
Tack vare ett nytt samarbete med bussföretaget Härjedalingen kan Swebus för första gången erbjuda fjällresor även på sommaren. Sommarturister kan köpa resor hos Swebus från Stockholm mot Östersund, Vemdalen och Funäsdalen. Förutom att bussarna kör till flera fjälldestinationer, så stannar dem också i orter såsom Sveg, Ljusdal, Järvsö och Bollnäs. Totalt innebär samarbetet med Härjedalingen att Swebus linjenät har utökats med över 30 orter i norra Sverige.

Sommarlinje till Skara Sommarland
Swebus sätter in en sommarlinje mellan Göteborg och Örebro, som går via Skara Sommarland och åtta andra mindre orter. Bussarnas tidtabell är anpassade för att resenärer från Göteborg och Alingsås ska kunna spendera en heldag på Skara Sommarland. Bussarna avgår från både Örebro och Göteborg på måndagar, fredagar, lördagar och söndagar och gör stopp på vägen i Alingsås, Skara busstation, Skara Sommarland, Götene, Mariestad, Lyrestad, Hova, Finnerödja och Laxå.

Resor till 16 festivaler i Sverige, Norge och Danmark
Nu är alla biljetter till Swebus festivalbussar ute till försäljning. Swebus främst till festivaler i Sverige, men även till Roskildefestivalen i Danmark och Öjafestivalen i Norge. Bussarna kör hela vägen fram till festivalområdet till exempelvis Bråvalla, Sweden Rock och Öland Roots. Vid stadsfestivaler stannar bussars oftast vid de ordinare hållplatserna. För hela Swebus festivallinjekarta, se http://www.swebus.se/Event/Festivaler/.

Sommarresor till Öland
Swebus fölänger sin busslinje till Kalmar ut till Öland under sommaren och slutdestinationen på linjen blir istället Byxelkrok. En daglig tur åker vidare över Ölandsbron och tillbaka. Bussarna stannar vid nio orter på Öland, däribland Böda sand och Borgholm.

Resa | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login