Lokalt | Ogenomtänkt show kommer till Örebro

Av den 14 april, 2016

Efter år av grundliga turnéer, flitigt manuspluggande och jobbresor i ottan. Nu blir det ändring – nästa humorshow handlar om det ogenomtänkta. Och han ber invånarna i varje stad om tips, redan i vår.

Genomtänkta betraktelser av ogenomtänkta klanterier, säger Thomas.

Under de senaste årens turnéer genom landet har Thomas Petersson funderat på om Sverige inte är världens mest genomtänkta land. Från stora politiska beslut, till bostadsföreningens lappar i trapphuset. Svart på vitt, ordning och reda. Eller försöker vara. För när det kommer till kritan blir resultaten oftast ganska ogenomtänkta. Följden blir att man skall ha en utvärdering och tänka efter.

Bättre att tänka igenom, och tänka före, då slipper man tänka efter. Fråga Islands ex-statsminister, som inte tänkt tillräckligt före. Rejält ogenomtänkt, säger Thomas.

I varenda stad finns ogenomtänkta grejer. Kommuner som skaffar stora förbränningsugnar för sopor, för att tjäna pengar på fjärrvärme. Då sopsorterar folk och brännbara soporna räcker inte till för värmeverket. Helt plötsligt måste man betala för att importera sopor. Hur tänkte man där?

I mitten av april startar Thomas en sajt, för att få invånarnas tips på ogenomtänkta grejer i hemstan.
Ogenomtänkt i Skåne är naturligtvis tunneln genom Hallandsåsen, som gick från 1 till 12 miljarder och en massa miljöskandaler på köpet. Och när jag själv äntligen premiär-åkte sträckan råkade jag kolla lite i telefonen och missade hela tunneln! Oerhört ogenomtänkt av mej! Jag vill hitta fler ogenomtänkta grejer. Att Honda valde ett snusknamn på sin nya minibil, med slogan ”liten utanpå, men stor när man kommer in” och fick byta till Honda Jazz, vilket låter mer rumsrent, vet ju de flesta.

Ibland kan ogenomtänkt slarv leda fram till det mest genomtänkta
Innan brittiske läkaren Alexander Fleming stack på solsemester, struntade han i att diska i sitt labb. Det såg säkert för jäkligt ut och hans fru skällde som en bandhund. Men tallrikarna angreps av mögel, när han låg på stranden på Teneriffa. Vips föddes penicillinet, som räddat miljoner liv.

Ogenomtänkt beröm är vardagsmat för Thomas
Folk kommer ofta fram till mig efter en show, men säger aldrig att jag är bra. Dom säger, du är inte riktigt klok. Jag antar att jag ska bli glad, även om det inte låter helt genomtänkt, säger Thomas.

Showen ”Thomas Petersson – Tillbaka i verkligheten” är två gånger 45 minuter med genomtänkta betraktelser av ogenomtänkta saker. Högt och lågt – från Norrbotten till Skåne.

”Thomas Petersson – Tillbaka i verkligheten” kommer den 21/10 till Örebro och Hjalmar Bergman-teatern

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login