Lokalt | O.P.Anderson Petronella en nyhet till midsommarsillen

Av den 22 juni, 2016

Lagom till midsommar släpper O.P.Anderson den nya snapsen Petronella en äpple och kummin snaps som har en något lägre alkoholhalt.

Smaken är mild där kummin är den dominerande men med tydliga toner av äpple och anis, alkoholhalten ligger på 30% istället för den traditionella 40%.

Jag tycker smaken på denna snaps är mycket trevlig och då skall man veta att den traditionella O.P.Anderson Akvaviten inte ligger högt på min snapslista, på den listan hittar man snarare Hallands fläder, Svartvinbärsbrännvin och pappas hem lagrade citronmelissnaps.

Petronella är som sagt mild i smaken och jag gillar att man sänkt alkoholhalten så att man kan ta någon extra snaps innan det snurrar till för mycket under kepsen.

En annan fördel med denna snaps är att den inte måste vara iskall för att den skall smaka bra och det kan vara bra vid sommarbordet även om den smakar däst lätt kyld.

Petronella är namngiven efter Olof Peter Andersons maka, Petronella Charlotta Rosenhoff. Olof Peter Anderson var spritfabrikör och skeppsredare. År 1891 lanserade sonen Gustav O.P Anderson Aquavit som är grundreceptet till denna dryck.

O.P.Anderson Petronella
Volym: 350 ml Alkoholhalt: 30 %
Förslutning: Skruvkork
Pris: 139 kronor
Nummer: 101

O.P.Anderson Petronella får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Lokaltkarl-johan-sandberg-thu
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login