Lokalt | O, Helga Natt firar 15 år med Lill-Babs, Gry Forsell, Martin Stenmarck, Rickard Söderberg och Nova Miller

Av den 15 november, 2015

Gry Forssell gör sitt andra år som programledare när O, Helga Natt 15-årsjubilerar. Och Örebrobördige Katrin Sundberg finns också på plats. Sammantaget, med rubricerad stjärnsamling artister: räkna med en storslagen upplevelse på Stortorget i Örebro.

Sedan 2001 har örebroarna bjudits på julkonsert den andra advent. Söndagen den 6 december är det dags för en ny, glittrande julshow inför ca 25 000 åskådare.

Förra årets jättesuccé med artister som Carola och Peter Jöback har skapat höga förväntningar inför årets konsert. Att O, Helga Natt jubilerar samtidigt som Örebro fyller 750 år, gör inte förväntningarna mindre.

Varje år får vi frågan hur vi ska toppa föregående år. Vårt mål är att överraska och det tror jag absolut att vi kommer att lyckas med nu också. Vi ser fram emot att leverera en lysande jubileumskonsert, säger producent Camilla Törnquist.

Årets artister bildar en härlig mix av nya och erfarna stjärnor; en spännande kvartett som förväntas locka storpublik – precis som tidigare.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson kan vara Sveriges mest folkkära artist. Hon har varit aktiv i över 60 år och synts på många scener. Nu ser hon fram emot att möta örebropubliken:

Jag har försökt ta det lite lugnare de senaste tio åren. Men det går inte. Det är så fantastiskt kul att stå på scenen och få en applåd, ett tack, direkt.

Martin Stenmarck, uppvuxen i Örebro, har under flera år funnits högt upp på listan över önskeartister – och äntligen dyker han upp på O, Helga Natt-scenen. Nyligen släppte han sitt nionde album, ”Härifrån ser jag allt!”.

Årets tenor, som bland annat ska framföra konsertens signaturlåt ”O, Helga Natt”, är Rickard Söderberg. ”Gaytenoren”, som han kallar sig, har slagit stort i Sverige – både för sin sång och sin frispråkighet i aktuella samhällsdebatter.

Jag är hedrad och stolt över att få göra O, Helga Natt vid en så speciell konsert. Det är en sångklassiker och finns högst upp på min ”att-sjunga-lista” vid jul.

Det nya stjärnskottet, 14-åriga Nova Miller, lär överraska Örebropubliken. Hon ska inom kort lanseras utomlands och anses kunna bli Sveriges nästa stora musikexport.

Örebroaren Katrin Sundberg, mest känd som ”Häxan Surtant” i tv, kommer också att gästa allsångskonserten. Hon har inte stått på en örebroscen på många år.

Så det ska bli jättekul med O, Helga Natt. Jag förväntar mig att alla på torget tar i från tårna i sångerna.

O, Helga Natts 50-mannakör leds av Fred Sjöberg och orkestern av Pelle Ankarberg. Publiken får även njuta av sång från Årets P4 Örebro Lokalartist, Linus Andersson.

Produktionsbolaget som gör tv-versionen är Leroy Media, med bland annat produktioner som Guldbaggegalan och Svenska Idrottsgalan i ryggen.

O, Helga Natt sänds i TV4 på julafton kl. 20.00, för sjunde året i rad.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login