Lokalt | Nyskriven Örebromusik framförs vid O Helga Natt 2015

Av den 21 maj, 2015

Örebrokompaniet har bjudit in örebroarna till att skapa ett unikt soundtrack för Örebro. Nu är det klart att det kommer att framföras i årets upplaga av O, Helga Natt.

Vi är glada och stolta över att Örebromusiken ska framföras i anslutning till O, Helga Natt, säger Anna Iderot Bjelke, marknadsstrateg på Örebrokompaniet. Projektet Soundtrack Örebro släpptes den 8 april och alla som vill kan ladda upp ett musikaliskt förslag till Örebros egen låt. Vi har fått in ett antal fina bidrag och kan ta emot fler fram till den 27 maj, säger Anna Iderot Bjelke.

Musik utan text eller text utan musik går fint att ladda upp. Kanske ligger något fint i byrålådan som kan få liv i, menar Anna.

Richard Kennett, producent för O, Helga Natt säger att det är självklart att den nyskrivna musiken kommer att finnas med på konserten.
O, Helga Natt är Örebro 750 års officiella avslutning. Då känns det naturligt att Örebros soundtrack framförs på årets show. Stycket arrangeras för den uppsättning vi har på scenen, det vill säga orkester och stor kör. Det är ett spännande projekt. Jag vill höra den redan nu!

O, Helga Natt äger rum den 6 december i år. Bidrag till Soundtrack Örebro kan laddas upp till och med den 27 maj. Mer information om hur man gör finns på soundtrackorebro.se >>

Fakta Soundtrack Örebro….

Örebrokompaniet driver projektet med hjälp av Dubbelman&Dubbelman

Skicka in din bästa låt, sångtext, vers, refräng eller musiktema och var med och tävla om att få just din musik inspelad och producerad av några av Örebros skickligaste och mest framgångsrika musiker och kompositörer.

Från de tio bästa bidragen väljer vår jury ut de bästa delarna, eller den bästa låten, för att arrangera ett slutligt soundtrack. En låt som sedan spelas in i tre olika varianter. En version med Svenska Kammarorkestern, en annan av Tim Larsson och Tobias Lundgren på The Collab och en version som görs av Fredrik Landh och Clas Olofsson på Studio Rymdklang.

Som vinnande upphovsman eller upphovskvinna vinner du äran såklart, men din musik kan komma att användas som jingel i radio och den kommer att spelas vid officiella möten och evenemang. Exempelvis Örebrogalan och olika sportevenemang. Soundtracket och ljudvarumärket för Örebro kommer att leva och användas i många år framåt. Några av de bästa bidragen kommer också att presenteras på Behrn Hotel i anslutning till sommarens OpenART.

Läs mer på soundtrackorebro.se >>

Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login