Lokalt | Nya träd planteras på Hertig Karls allé

Av den 8 april, 2015

Torsdagen den 9 april, cirka kl. 10, börjar planteringen av nya små träd längs Hertig Karls allé. Det är en tillfällig lösning tills planerna för hur allén ska se ut i framtiden är klara.

Vad händer nu?
Träden som planteras på Hertig Karls allé är poppel, pil och hägg. De kommer att få växa till sig där i cirka två år, tills allén ska byggas om. Då kommer träden att grävas upp och planteras om på andra platser i Örebro. Under våren kommer även blomsterfrön att sås i mitten av gräsmattan på Hertig Karls allé. Det kommer att växa upp olika sorters växter där i maj/juni, som sedan blommar i omgångar från slutet på juni till oktober.

– Vi hoppas att träden och blommorna ska ge en mer levande stadsmiljö i området, med färg och grönska. Det är värt att satsa på att göra det fint och skapa en grönare livsmiljö tillfälligt under tiden vi planerar hur vi kan hitta den rätta lösningen för framtiden, säger Janet André, arkitekt på Stadsbyggnad.

Planering för framtiden
Anledningen till att det planteras nya växter är att de gamla träden som stod på Hertig Karls allé fick almsjukan och var tvungna att tas ner.

Under året kommer skisser och planer för Hertig Karls allé att tas fram. Planeringen och förarbetet kommer att pågå till 2016, och under 2017 kommer ombyggnationen av gatan att börja, om allt går enligt planerna. 

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login