Lokalt | Ny Sverigeturné i höst för Schyffert och Lindström

Av den 10 mars, 2015

Över 100 000 personer har köpt biljetter till en föreställning om ekonomi. Med ”ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?” får Henrik Schyffert och Fredrik Lindström “alla att skratta hejdlöst” (Göteborgs-Posten) åt en show om marknadens och tillväxtens inverkan på våra liv. I höst fortsätter succén för fjärde säsongen i rad. Den 17 september inleds ännu en Sverigeturné, biljetterna till höstens föreställningar släpps torsdag 12 mars.

Ny Sverigeturné i höst för Schyfferts och Lindströms succéshow ÄGD, kommer till Örebro och Conventum Kongress 2 oktober 2015!

Vår tids Hasse och Tage – Henrik Schyffert och Fredrik Lindström – har gjort en humorshow med svidande sanningar om hur vi ser på allt med ekonomiska ögon. Vi är slavar under den heliga tillväxten, investerar i förhållanden och övertygar oss själva att vi blir lite lyckligare om vi köper en selfiepinne. Om inget annat så för tillväxtens skull.

Man tillför ingenting till samhället om man bara sitter framför sin tjock-tv och har kvar sin gamla Nokia 3510. Marknaden vill att vi ska vara avundsjuka och giriga för den nöjda människan utgör ett hot mot den eviga tillväxten. Vi har helt accepterat att marknaden och tillväxten styr allt och det var ur detta som idén till ”ÄGD” föddes, berättar Fredrik Lindström.

Vi har fortsatt skriva på ”ÄGD” sedan premiären för drygt ett år sedan. Innehållet har anpassats för varje stad vi besökt men vi har också behövt ändra på skämt utifrån den rådande ekonomiska situationen. Vårt skämt om att Sverige skulle införa minusränta fick vi till exempel stryka när det blev verklighet, säger Henrik Schyffert.

Henrik Schyffert och Fredrik Lindström har lockat över 100 000 personer att bänka sig framför en ekonomisk humorshow och i höst är det dags för den fjärde säsongen. 17 september är det turnépremiär för ”ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?” i Piteå. Därefter följer en lång rad föreställningar under den två månader långa Sverigeturnén.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login