Lokalt | Nu vaknar vulkanen i Örebro Skatepark

Av den 21 september, 2015

I Drottningparken i centrala Örebro byggs just nu en av Sveriges största, och kanske vackraste, skateboardparker. Det närmar sig invigning och konstnärerna Lena Ignestam och Carina Zunino har anlänt till Örebro, tillsammans med sina alster ”Silverlinjen”. Se när Vulkanen får sitt moln och Porten hittar sin plats vid entrén.

Nu i veckan kommer Örebro Skatepark att smyckas med konstverken ”Silverlinjen”, skapade av den kvinnliga konstnärsduon Zunino Ignestam Studio från Malmö och Köpenhamn.

Örebro Skatepark, Drottningparken, tisdag 22/9: Molnet monteras i Vulkanen och på onsdag 23/9: sätts Porten på plats vid entrén.

Unik kombination av skateboard och konst
Skateparken byggs i nära samarbete mellan Örebro kommun och Örebro Skateboard. Målet är att skapa en inbjudande och trygg plats för skateboard och andra hjulsporter som även kan locka örebroarna att återupptäcka vackra Drottningparken.

Skateparken kommer att bli en av Sveriges främsta parker för åkning, men vi har hela tiden strävat efter att parken även ska vara en estetiskt tilltalande plats att vistas i. Lena och Carinas idéer sticker verkligen ut och gör parken så unik och estetisk som vi önskat, säger David Olsson, Örebro Skateboard.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login