Lokalt | Nu är det dags för årets konfirmandfest ”Inte som du tror”

Av den 19 maj, 2016

Fredag 20 maj är det dags för den stora konfirmandfesten ”Inte som du tror” i och utanför S:t Nicolai kyrka med massor av ungdomar.

Nova Miller är huvudartist (skulle även ha uppträtt på O, Helga Natt men den produktionen blåste ju bort). Ellen Hagerius (sjöng in jubileumslåten ”Bit för bit” – är tidigare konfirmand, numera ung ledare) och dansgruppen Splash Crew är förband inne i kyrkan.

Ännu tidigare på kvällen spelar ISDT-bandet utanför kyrkan, sjungande/musicerande ungdomar turas om att uppträda med bandet.

Det blir bungy-run, sumobrottning, grill, fotoautomat och en massa annat, festen startar kl 18.

Ökningen fortsätter – allt fler vill bli konfirmander
Under 2012 valde 146 ungdomar att konfirmeras i Svenska kyrkan Örebro pastorat. 2013 var det 159, 2014 var det 182, under 2015 var siffran 190 personer – och i år ser den ut att landa på cirka 230. 

Inbjudna är dels de nuvarande konfirmanderna i Örebro pastorat, dels de ungdomar som ska börja åttan i höst och bor i någon av de åtta församlingar som ingår i pastoratet – Adolfsberg, Almby, Edsberg, Längbro, Mikael, Mosjö-Täby, Nikolai och Olaus Petri. Tillsammans startar de åtta församlingarna 15 nya konfagrupper i höst, med olika teman och inriktningar. Alla grupper åker på läger, några åker även på längre resor.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login