Lokalt | Nostalgi med Motörhead

Av den 1 juni, 2015

Då var årets Metallsvenska avklarad som flöt på bra som vanligt med en uppsjö rockband i olika genrer, några av mina favoriter var Candlemass och Corroded som jag inte sett tidigare.

Jag hade höga förväntningar på Polska Behemoth men det var lite av en besvikelse kanske mest för att genren inte är någon av mina favoriter. Raised Fist levererade arg, tung rock mycket rutinerat och var en av festivalens höjdpunkter.

Förväntningarna var stora inför kvällens konsert med hårdrockslegendarierna Motörhead som har en tung position i rock historien med ikonen Lemmy Kilmister i spetsen. Bandet inledde sin karriär i mitten av sjuttiotalet och fick ett enormt genombrott med världshiten ”Ace of Spades” som kännetecknar deras råa tunga sound.

Tusentals fans jublar när Lemmy, som ser rätt sliten ut, äntrar scenen tillsammans med bandet. Motörheads unika sound är fett bra med Mickey Dees enastående trumspel som grund och skickligt gitarrspel av Phil Campbell.

Efter några tunga låtar bjuds vi på ett skönt gitarrsolo och även ett trumsolo senare in i konserten som är bra avbräck från hitkavalkaden.

Lemmys sånginsats är något ojämn men han blixtrar stundtals till och man får väl ta hänsyn till hans ålder. Spelningen bjuder på flera klassiska Motörheadlåtar som publiken älskar att höra bl.a. ”Bomber”, ”Overkill”, ”Iron fist” och självklart odödliga ”Ace of Spades”. Regnet öser ner under slutet av konserten med ingen i publiken bryr sig särskilt mycket utan de njuter av sina idolers tunga rockmusik.

Motörhead är underbara att se live och de gjorde sitt jobb med bravur och publiken var mer än nöjda med kvällens konsert.

Motörhead får…
svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-fade-1

Johan Bergdahl, Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login