Lokalt | NIKIJA bjöd på tung metal mitt i stan

Av den 24 juli, 2015

Då har NIKIJA haft sitt årliga bidrag till City Örebros Sommar scen, och som vanligt var det tung hårdrock som bjöds. 

Kvällen till ära hade man tagit in Kumlabandet Feed The End, Lancer från Karlstad och Deals Death från Göteborg.

Som uppställningen antyder så handlade det om hårdrock av den tynger skolan med ett Metalcoreband, ett Power metalband och ett melodiskt Death metalband på menyn.

Först ut på scenen är kumlagrabbarna i Feed The End, ett metalcoreband som startades 2011. Musiken är som den skall arg men man håller en skön melodi i sina låtar vilket jag gillar.

Bandet gör bra ifrån sig och har ett skönt gung, tyvärr så fungerar inte ljudet som det skall och sången faller bort så fort sångaren försöker sig på lite teknikaliteter vilket är synd.

Feed The End får hela…

svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1 svampen-fade-1svampen-fade-1

Nästa band på scen är Karlstad baserade Power metalbandet Lancer. Bandet släppte sitt självbetitlade debutalbum 2013 vilket mot toga mycket väl av en samlad hårdrockspress.

Man kan beskriva deras musik som Iron Maiden på speed. Bandet är mycket tight musikaliskt och deras sångare är mycket karismatisk.

Det här gillar jag som är uppväxt med band som Saxon, Iron Maiden och Judas Priest. Tyvärr kvarstår vissa problem med ljudet även om det är bättre nu.

Lancer får hela…

svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-fade-1

Sist ut på scenen är Deals Death från Göteborg är ett melodiöst Death metalband som startade 2007. Bandet har turnerat friskt och förutom Sverige kan men nämna Japan, Finland och Storbritannien.

Jag är normalt sätt inte något fan av Death metal men Deals Deaths version tycker jag om, bland annat för de fina melodierna men också för att sångaren lyckas med konststycket att growla så att jag fortfarande kan höra texten.

Nu har man äntligen fått till ljudet så att det gör bandet rättvisa.

Deals Death får hela…

svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-fade-1

Karl-Johan Sandberg, Vin Dryck| ÖrebroguidenKarl-Johan Sandberg, Kultur § Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login