Lokalt | Night spelade på RockBar

Av den 21 april, 2015

Linköpingsbandet Night spelade i lördags på RockBar som har en av Örebros skönaste klubbscener där stämningen alltid är på topp hos publiken. Bandet spelar melodisk Heavymetal och de släppte skivan ”Soldiers of Time” i år som följts upp med en Europaturné.

När Night kör igång spelningen lyckas de skapa en riktigt trevlig atmosfär i sitt sound med en skön rocknerv som tilltalar de flesta i publiken.

I Nights musik hörs influenser av framförallt Saxon som jag såg på Metallsvenskan förra året. Tyvärr hörs sången lite för dåligt och akustiken i lokalen har mer att önska men allt uppvägs av den trevliga klubbkänslan som infinner sig. De samspelta Oskar och Calle bjuder på stundtals skickligt gitarrspel och de kanske är bandets största styrka.

Låtmaterialet är jämt men de har inget solklar hit som skiljer ut sig och fäster sig kvar i minnet. Nights melodiska Heavymetalsound är riktigt trevligt att lyssna på och de är ett band på uppgång som de klart visat med sina två första skivor. De kan konsten att bjuda på konserter med ett äkta rockhjärta som alla heavymetal fans borde få tillfälle att se.

svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tomsvamp-tom

johan-bergdahlJohan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login