Lokalt | Nause Follow the Light Tour – Part One till Ritz

Av den 5 oktober, 2015

När Nause åker ut på sin första Sverigeturné på tre år kommer publiken få uppleva något helt nytt. Istället för traditionella klubbspelningar kommer den svenska houseduon, som turnerar världen över och ligger bakom hits som ”The World I Know”, ”Hungry Hearts” och ”Made of”, förvandla spelställena till unika Nause-klubbar. På “Follow the Light Tour – Part One” tar Nause med sig ett helt koncept och en vision om den ultimata klubben. Som en fet kväll på Ibiza, men samtidigt både personligt och intimt. Dessutom följer housestjärnskottet Dear David med som support.

Nause är en av Sveriges största dj-akter med ständiga spelningar på världens mest omtalade klubbar. De har haft mängder med hitlåtar så som ”The World I Know”, ”Head Over Heels”, ”Hungry Hearts”, ”Made Of” och ”This is the Song” och har sammanlagt över 80 miljoner spelningar på Spotify. Nause har också nominerats till både Grammis och P3 Guld.

Sverigeturnén är Nause första på tre år. De senaste åren har houseduon framför allt spelat på festivaler. Nu längtar de efter att göra riktigt feta klubbkvällar och på ”Follow the Light Tour – Part One” gör de mer än att bara ställa sig bakom skivspelarna.

På våra spelningar kommer det inte bara kännas som om det är klubben som bokat oss. Det är vi som tar över klubben. Vi tar med oss dekor, musik, ljud och inredning och skapar den ultimata klubben. Folk kommer knappt känna igen sig. Det blir en Nause-klubb med wow-faktor, som en fet kväll på Ibiza men samtidigt mer personligt och intimt, säger Jacob Criborn och Leonard Scheja i Nause.

I samband med turnén släpps också deras nya singel, ”Follow the Light”.

”Follow the Light” är en sådan där låt som vi groovade fram på två dagar. Vi stod i studion och dansade och byggde upp den till ett anthem för turnén. Den är glad som fan, groovy, mörk och direkt. Den kommer funka otroligt bra på klubbarna och passar perfekt för turnén, berättar Jacob Criborn.

När ”Follow the Light Tour – Part One” har premiär i Sundsvall den 30 oktober kommer publiken inte bara mötas av ett helt nytt turnékoncept, de kommer också få uppleva en ny inriktning för Nause.

Vi har planerat det här i ett halvår och nu vill visa vad vi utvecklats till. Det blir något annorlunda och det kommer att överraska. Vi är sjukt peppade på att visa vad Nause står för och att det går att skapa riktigt feta kvällar även i Sverige, säger Leonard Scheja.

Med på turnén följer även housestjärnskottet Dear David som fick en hit med ”I’ve Been Waiting” och nu är aktuell med nya ”Hypnotized”. Så här beskrivs hans låtar av legenden Pete Tong: ”de kommer inte så ofta, men när de kommer är de speciella”.

Nause ”Follow the Light Tour – Part One” hösten 2015 kommer den 6 nov till Örebro och Ritz!

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login