Lokalt | Musikalstjärnorna laddar upp för Sverigepremiär med ”Julen är här”

Av den 6 november, 2015

Några av Sveriges mest framgångsrika och just nu hyllade musikalstjärnor Peter Johansson, Matilda Grün och Jesper Sjöberg beger sig ut på decemberturné med ”Julen är här”. Peter och Jesper har skördat framgångar i många av våra absolut största musikaler (We Will Rock You, Rock of Ages, Jersey Boys, Sound Of Music, West Side Story, Buddy Holly, Flashdance m.fl.) och nu senast i dundersuccén Jersey Boys på China Teatern. Matilda Grün har spelat på några av Europas finaste musikalscener!

Turnépremiär för ”Julen är här” på turné blir det den 9 december på China Teatern i Stockholm 8 orter och 11 konserter, Julen är här kan ses den 13 december Örebro Conventum & Kongress.

Turnén ”Julen är här” med Peter Johanssonoch Matilda Grün hyllades runt om i landet och blev en publiksuccé. I år är det sjunde året i rad som julturnén beger sig ut runt om i landet förstärkta med musikalartisten, sångaren, skådespelaren och komikern Jesper Sjöberg. Uppbackade av kör och ett sexmannaband bjuder de på en musikaliskt, gnistrande och stämningsfull konsert med såväl nya som gamla jullåtar, allt från klassiskt till rock´n´roll, i en varierande och underhållande show med mycket humor och sångglädje!

Medverkande: Peter Johansson, Matilda Grün, Jesper Sjöberg, Pelle Lindh – Gitarr, Niclas Lindblom – Bas, Johan Edin – Klaviatur, Magnus Fritz – Trummor, Pelle Anelid – Trumpet, Henrik Westerberg – Sax, Josefin Hansson Wood – kör, Anki Eriksson – kör, Oskar Hansson – kör, Frida Lindhardt – kör, Jessica Stendahl – kör.

Peter Johansson fick sitt stora genombrott i London som huvudrollsinnehavare i musikalen ”We Will Rock You”, vilket inspirerade honom att satsa på den egna produktionen och hyllningen till Queen – ”Champions of Rock”. Det blev en megasuccé med utsålda arenor, nu senast vintern 2015. Han har bl.a. även setts som Stacee Jaxx i musikalen ”Rock of Ages” och lovordats för sin tolkning av Judas i ”Jesus Christ Superstar”. I höst spelar Peter en av huvudrollerna i musikalen ”Jersey Boys” på China.

Matilda Grün har spelat på några av Europas finaste musikalscener i Tyskland och Wien, vunnit Svensktoppen nästa i Östergötland med sin trio The Shoo Shoo Sisters och tillsammans med kusin Peter Johansson har hon deltagit i SVT´s ”Så Ska Det Låta”.

Jesper Sjöberg från Osby är en mångsidig artist. I hans cv finns ett stort antal musikaler ”Sound Of Music”, ”West SideStory”, ”Buddy Holly”, ”Flashdance” och framträdanden i humorsammanhang i flera tv-kanaler. Jesper är även ofta anlitad som konferencier. I höst medverkar han även i musikalen ”Jersey Boys”! Jesper S släpper sitt debutalbum ”The Journey” den 13 maj 2016 nya singeln och ett första smakprov är singeln ”Try”, downloads se www.werecki.com.

Biljetter till ”Julen är här” via: www.ticnet.se, Julen är här kan ses den 13 december Örebro Conventum & Kongress.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login