Lokalt | Monte Rossa Flamingo – bubblande rosa sommarlyx

Av den 4 juni, 2016

Sommar, sol och rosa bubblor är en underbar kombination, ett mycket elegant mousserande vin från Franciacorta, som är Italiens svar på Champagne.

Från 1 juni finns Monte Rossa Flamingo i butik i Örebro.

Franciacorta är namnet både på distriktet vid foten av Alperna i norra Italien och de mousserande viner som kommer härifrån. Vinerna framställs på samma sätt som Champagne och druvorna är desamma, Chardonnay och Pinot Noir. Monte Rossa grundades av familjen Rovetta i början på 1970-talet och deras viner har gjort succé världen över. De har utnämnts till Italiens bästa producent av mousserande vin och plockat hem flera guldmedaljer i VM för mousserande viner, ”Effervescents du Monde”.

Namnet Flamingo passar utmärkt på ett vackert rosaskimrande vin, men det är inte fågelns färg som inspirerat till namnet. Spåren leder i stället till Las Vegas och det mycket anrika hotellet och nöjespalatset Flamingo där Frank Sinatra var en av världsstjärnorna under de glammiga åren med kompisarna i The Rat Pack, Dean Martin och Sammy Davis Jr. Frank och hans fru Barbara var vänner till familjen Rovetta och blev ”gudföräldrar” när Monte Rossas prestigevin Cabochon lanserades 1992.

Vinet är en cuvée bestående av 60% Chardonnay och 40% Pinot Noir som fått en andra jäsning i butelj och lagrats på flaska 24 månader före försäljning. Flamingo har vackert blekrosa färg och en fin mousse. I doft och smak finns röda sommarbär, citrus och en elegant brödighet.

Underbart gott som aperitif men passar också utmärkt till sallader och lättare rätter av fisk eller skaldjur!

Nr 7615 Monte Rossa Flamingo Rosé NV, 75cl, 159 kr

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login