Lokalt | Modern retro är vårens stora solglasögontrend

Av den 27 mars, 2016

Vårens solglasögon präglas av motsatser. Retrokänsla blandas med moderna och futuristiska inslag. Naturliga material blandas med industriella. Färgmässigt gäller dova naturfärger eller starka pastellfärger. Synoptiks glasögonstylist Helene Hjertberg tipsar om tre starka vårtrender

Retrotrenden med rundade och stora bågar lever kvar men modellerna från de stora modehusen drar nu mer åt det futuristiska hållet. Det handlar mycket om former från 70-talet som blandas med nutida material och formspråk. Även naturinspirerade mönster och material blandas med moderna material som kolfiber och titan, säger Helene Hjertberg, glasögonstylist på Synoptik.

Inspiration från naturen
Från bland andra Marc Jacobs, Gucci och Synoptiks eget märke Prego, kommer flera bågar som bär mönster och färger inspirerade av naturen. Blommönster fortsätter som en stark trend och även mönster som imiterar bärnsten syns på många av vårens modeller. Färgmässigt går bågarna i dova naturfärger eller bryter av i starka färger, helst i sommarens trendfärg; nyanser av blått.

Mixade material
En annan trend är mixade material. Glasögon går numer att få i allt från trä till läder och keramik. Naturliga material som helst blandas med olika metaller och plastmaterial för att ge en snygg och exklusiv finish.

Modern retro
Helrunda retrobågar är en fortsatt trend och från bland andra Michael Kors och Synoptiks eget märke Seen kommer helrunda modeller som följer retrotrenden men som har ett mer futuristiskt formspråk än tidigare där minimalism och moderna material tar större plats.

Mode & Skönhet | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login