Lokalt | Moa Lignell – Live At East West – nu på fredag

Av den 17 augusti, 2016

I sommar gör Moa Lignell ett antal utvalda konserter tillsammans med Anna Dager (cello).

Tre år efter debutalbumet ”Different Path” släppte Moa Lignell i oktober 2015 sitt egen producerade album ”Ladies´Man”. Med stor värme och avskalad ljudbild bjuder Moa in lyssnaren till en stund av påtaglig närvaro där man får ta del av djupa möten och gripande berättelser.

Det är avskalat, vackert och kämmer på en nerv som får en att känna att man vill ta alla låtar och svepa in sig som i ett tjockt tryggt täcke. På ett okonslat vis beskriver Moa olika typer av händelser, möten och relationer baserat på både egna och vänners erfarenheter. Titelspåret ”Ladies´s Man” handlar om Moas pappa. ”Jonathan” är, med dess olika ”scener”, ett bra exempel på hur hon närmaste skapar små filmer med sina låtar. Låten handlar om mötet med skådespelaren och vännern Jonathan Andersson (Johnny i filmen ”Känn Ingen Sorg”). ”Old Towns” är en duett med Plura. Tid och rum försvinner och det går inte annat än att förälska sig i dess nyanser och kontraster när man hör Plura och Moa filosofera över livet, vägval och erfarenheter. 

Två år efter deras första framträdande på Rockbjörnen satte sig Moa och skrev låten ”Old Towns” med en förhoppning om att Plura skulle vilja göra duetten tillsammans.

Jag skrev den för min egen skull, så att jag skulle ha något att utgå ifrån. Man kan säga att låten är en sammanfattning av ett kvällssamtal med någon man inte känner. Den hnadlar om ett möte, det gör alla mina låtar mer eller mindre, berättar Moa.

Moa står för både text och musik på samtliga tolv spår. De första singlarna ”Where I Stand” samt ”We´re Still Young” har Tobias Fröberg producerat. För resterande låtar har Moa tagit på sig producentrollen, en process som inneburit mycket jobb och ansvar, men Moa ångrar sig inte. Albumet är inspelat i Pentagon Studios under tre veckor tillsammans med teknikern Robert Qwarfoth.

Förutom att jobba på sitt eget album har Moa hunnit med att skriva en låt tillsammans med Melissa Horn till hennes kommande album ”Jag går nu”. Under våren 2016 åkte Moa Lignell med som förband på Melissa Horns turné i Sverige, Norge och Finland, totalt 50 spelningar genomfördes.

Fredag 19 augusti kommer Moa Lignell till East West, kl. 22.00 beräknas det börja.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login