Lokalt | Min Stora Dag på Filmstaden i Örebro

Av den 19 mars, 2015

När Min Stora Dag fyller 15 år får 430 barn med svåra sjukdomar ta med familj eller kompisar och gå på VIP-visning av den nya animerade filmen ”Home”.

Prick klockan 11 lördag den 21 mars går ridån upp på Filmstaden i Örebro.

Från Malmö i söder till Luleå i norr har barn med olika sjukdomar bjudits in för att få vara med om en gemensam och speciell bioupplevelse. Biodagen är ett samarbete mellan Min Stora Dag och SF Bio som ordnat den unika möjligheten för barnen.

– Att gå på bio tillsammans med släkt och vänner är för många barn en fantastisk upplevelse, säger Maria Skoglund, VD på SF Bio. Vi är naturligtvis glada över att på detta sätt få medverka till att barn som har det tufft just nu kan få ett avbrott i vardagen och få uppleva en stunds filmmagi på den vita duken.

En stad för varje år som Min Stora Dag funnits. På SF Bio i Luleå, Umeå, Gävle, Uppsala, Västerås, Stockholm, Örebro, Karlstad, Norrköping, Linköping, Jönköping, Göteborg, Växjö, Helsingborg och i Malmö slår sig barn ned samtidigt i biostolarna.

– Barn som har svåra sjukdomar och går igenom olika behandlingar behöver på alla sätt en paus. Att få känna sig speciell ger kraft och stolthet. Därför är SF Bios varma engagemang och arrangemang betydelsefullt för så många barn och deras familjer, säger Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno. Dessutom är det fantastiskt att 430 barn runt om i Sverige, som bjudits in av Min Stora Dag, får förhandstitta på ”Home” samtidigt. Tala om viktig gemenskap!

Film | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login