Lokalt | Mc Donalds Maestro Fresh en riktig gourmetburgare

Av den 28 oktober, 2015

Mc Donalds lanserar nu sin nya gourmetburgare Maestro Fresh, en hundrafemtiograms skapelse som inte behöver skämmas för sig i något sällskap.

Örebroguiden fick möjligheten att förhandsprova burgaren och även det nya konceptet med bordsbokning.

Med nytt bröd, två burgare på totalt hundrafemtio gram, två extra långa knaperstekta baconskivor och lagrad emmentalerost samt rödlök, bataviasallad och skivad tomat så tycker jag denna burgare platsar i segmentet gourmetburgare.

Det jag uppskattar mest med denna burgare är för det första texturen på själva köttet, här har man valt en mer grovmalen färs för burgaren vilket ger en mer rustik känsla i munnen.

För det andra att man valt en hårdost istället för den traditionella smältosten, jag tycker att den lagrade emmentalern man valt ger mer smak än den cheddar man brukar använda sig av och att det är en hårdost ger också annan konsistens.

Det tredje jag gillar med denna burgare är att man nu använder sig av två långa bitar bacon istället för de små man normalt använder sig av, detta ger inte bara en snygg lock till burgaren utan mer bacon ger också en tydligare baconsmak.

För mig är detta den bästa gourméburgaren McDonalds lanserat hittills och den bästa jag ätit på någon av hamburgerkedjorna så betyget blir högt.

Maestro Fresh serveras i fem veckor, och premiären var igår!

Maestro Fresh får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-hel

karl-johan-sandbergKarl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login