Lokalt | Mästarmöte på säsongens sista Klubb Bubbla

Av den 10 december, 2015

Tisdag den 15 december klockan 19.00 är det säsongsavslutning för Klubb Bubbla, Örebro länsteaters satsning på estradpoesi och spoken word.

Senaste svenska mästaren i poetry slam Simon Mathiwos möter den äldsta nu levande svenska mästaren i poetry slam Solja Krapu-Kallio möts i Klubb Bubblas eget tävlingsformat – decibelmätning av publikreaktioner.

Om gästerna:
Solja Krapu-Kallio
Sverigefinsk estradpoet och författare som vann SM i poetry slam år 1997 och 1998. Med böcker som ”Jag behöver busschauffören” (2003) och ”Det började så oskyldigt med diskbänken” (2006) har hon etablerat sig som vardagspoesins röst, mellan sagan och städskrubben.

Simon Matiwos
Simon Matiwos är Husbys huspoet och svensk mästare i poetry slam 2015 efter att hans Stockholmslag ”Förenade förorter” dominerat i både kval och final. Hans poesi är en mental bro mellan folk och folk.

HAVRE
Jazzbandet som med fokus på improvisation och samspel med omgivningen rör sig från den fria musiken in i jazzens olika former. Nu med sång av Cornelia Arvidsson.

Dig It 2015
Under kvällen kommer vi även att presentera vinnarna i DIGIT 2015, länstävlingen för skrivande ungdomar.

Om Klubb Bubbla
Klubb Bubbla är Örebro länsteaters scen för estradpoesi och spoken word. Med Poetry Slam-vinnare som gäster, men också spännande publicerade poeter, har Bubbla blivit något av en institution och en spetsscen i genren. Ordkonstnärer möts, ibland i snabba dueller med ord, ibland i lugna soffsamtal.

Konferencier och initiativtagare Michael Horvath är själv regerande svensk mästare i improesi och har en lång rad titlar bakom sig inom poetry slam, både lokalt och i svenska mästerskapssammanhang.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login