Lokalt | Markus Krunegård värmde på Yeah

Av den 17 maj, 2015

I fredags var det nypremiär på Yeahfestivalen som är beläget i vackra Stadsparkens fina lummiga miljöer och som har prisats som en av Europas vackraste parker.

Upplägget är väldigt snyggt med två scener, en bred uppställning artister och band i varierande genrer som säkert faller de flesta i smaken.

Vädret var väl inte fantastiskt, men under dagen värmde solen. Kvällen var lite kylig men åtskilliga tusen besökare hade hittat till festivalen vilket gör att det i framtiden blir ett återkommande inslag i Örebro. Markus Krunegård var ett av dragplåstren på årets festival, vilket är kul då jag tycker att han är ett av de intressantaste namnen i Sverige idag, med ett fräscht sound.

Förra årets konsert med Krunegård på Ritz var riktigt bra och hans fans bjöds då på en stark konsert där han utstrålade ett unikt självförtroende när han framförde sin folkrock.
En av de inledande låtarna ”Hell yeah Norrtälje” är en stämningshöjare med en text som de flesta kan relatera till och som har ett skönt rockigt sound. Publiken är med på kvällens konsert från första tonen och många sjunger med i allsång till hans radiovänliga hits.

Markus utstrålar energi när han kör igenom en rad välkomponerade låtar med tyngd och originalitet. Ljudet håller bra klass och ljusshowen är också ganska snygg vilket höjer upplevelsen ytterligare. Han får bra hjälp av skickliga musiker som tillsammans lyfter upp hans rockmusik vilket skapar fin stämning. Man kan bara konstatera att Markus är Sveriges nya stjärnartist och en av de talangfullaste, han kan mycket väl bli en ny Håkan Hellström i framtiden.

Markus Krunegård får hela…

svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-fade-1

Johan Bergdahl, Lokalt | Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login