Lokalt | Markoolio myndighetsförklarad kommer till Ritz

Av den 5 februari, 2016

Markoolio fyller myndig som artist. Han firar sina 18 år av hits med en stor nostalgiturné. Med start på fredag kommer han att besöka orter land och rike runt. 

Vid sin karriärs gryning frågade sig Markoolio i låten “Millennium 2” vad som väntade påandra sidan sekelskiftet. Med facit i hand kan man konstatera att det för hans del var ettalldeles lysande årtusende som tog vid.

I år fyller Markoolio myndig som artist. Det är 18 år sedan debutalbumet Sticker Hårt släppets och inget längre var som förr. 18 år av partydängor, fotbollslåtar, listettor, turnéer och sidokarriärer som skådespelare och radiopratare.

Att få till en låt så där direkt och självklar som bara en genuin hit kan vara är något många artister våndas över. Ibland ler lyckan och en fullträff spelas in. Få är som Markoolio förunnade att uppleva det på löpande band. Gång på gång. ”Sommar och sol” drog i gång allt med en rivstart. ”Vi drar till fjällen” visade att han var här för att stanna. ”Solo och bada i Piña Colada”, ”Gör det igen”, ”Rocka på”, “Mera mål”, ”In med bollen”, ”Värsta schlagern”, ”Ingen sommar utan reggae” kom en efter en för att bosätta sig i en radio nära dig.

Och historien om den rappande finnen fortsätter. Med sin humor och befriande självdistans har Markoolios närvaro i den svenska artistfloran blivit en självklarhet, för att inte säga nödvändighet. Vi höjer våra glas Piña Colada och lyckönskar Markoolio in i livet som myndig artist!

I vår ger han sig ut på en stor nostalgiturné land och rike runt som startar i kväll på Silja Galaxy.

Markoolio är härmed myndighetsförklarad!

Markoolio på turné kommer till Örebro och Ritz Nightclub 26 februari!

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login