Lokalt | Marcus från Örebro nominerad till Årets föreningshjälte

Av den 21 augusti, 2015

Nyligen startade årets upplaga av Unibets supportertävling Årets fan, vars syfte är att hylla alla de fans som står upp för sitt lag i vått och torrt på ett schysst sätt. Nytt för i år är att även Årets föreningshjälte eftersöks. Årets förningshjälte syftar till att hylla alla de som jobbar i det tysta och får Sveriges föreningsliv att gå runt.

Många nominerade har kommit in och en av dem är 33-åriga Marcus Esplund från Örebro. Marcus är sedan fyra år tillbaka tränare i Örebro SK ungdom. När han inte arbetar på Transportstyrelsen arbetar han ideellt för sitt lag, P-07. För Martin är det viktigaste kamratskapet och sammanhållningen i gruppen, på matcherna är det därför fasta speltider som gäller, så alla får chansen att vara med bidra. Martin gör en stor insats som är mycket uppskattad både hos barnen och dess föräldrar.

Nomineringen lyder:
”I ur och skur ställer han upp för lagets bästa. Han lägger en stor del av sin fritid på att utveckla pojkarna i laget till att bli sitt bästa jag. Han ordnar med cuper, föräldragrupper och avslutningar efter säsongen som stärker gruppen och det är tydligt att han trivs i sin roll.”

Vinnaren av Årets fan och Årets föreningshjälte utses 2 november av en jury som består av juryordförande Glenn Hysén, förra årets vinnare Anders ”Bussis” Carlsten, Unibets ambassadörer Anna Haag, Emil Jönsson, Lisa Nordén, Tomas Brolin, Alexander ”The Mauler” Gustafssson och Unibets pressansvarige Jonas Nilsson.

Anmälan till Årets fan/Årets föreningshjälte görs här >>

Årets fan:
Utmärkelsen Årets fan tilldelas den/de som under året utmärkt sig för sitt engagemang och sitt stöd för ett lag eller en utövare. Årets fan ska ha visat exceptionellt engagemang i en positiv anda, svarat för en sund läktarkultur och följt föremålet för sitt supporterskap i vått och torrt, i framgång såväl som i motgång.

Årets föreningshjälte:
Utmärkelsen Årets föreningshjälte tilldelas den/de som under sportåret, eller under en längre tid, gjort någonting extra för sin klubb/förening och dess medlemmar. Årets föreningshjälte möjliggör och levandegör idrott över hela landet och får Sveriges föreningsliv att gå runt.

Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login