Lokalt | Marcus Ericsson och Sauber F1 klara för Örebro Race Day 2016

Av den 9 mars, 2016

Den 9-10 september förvandlas åter centrala Örebro till en motorsportarena. 2014 års succé Örebro Race Day är tillbaka. Och naturligtvis finns Örebros F1-stjärna Marcus Ericsson på plats.

Jag är uppriktigt glad att Örebro Race Day kommer tillbaka i år, kommenterar Marcus.

Det var en superhäftig känsla att få visa upp bilen på nära håll för åskådarna förra gången, och jag ser verkligen fram emot att få uppleva det igen, fortsätter Marcus Ericsson.

Sedan 2014 har Marcus som bekant bytt stall till Sauber F1 Team, som också finns på plats i Örebro.
Nytt för i år är att Örebro Race Day utökats till två dagar. Orsaken är att evenemanget lockat så många programpunkter att en dag inte är tillräckligt. Marcus Ericssons uppvisning arrangeras på lördagen, men båda dagarna erbjuder ett fullmatat program.

Förutom förhoppningen att kunna visa upp lite äldre fordon, blir det fokus på det senaste inom motorsport, berättar projektledaren Jimmy Führ på Örebrokompaniet.

Programmet kommer att presenteras bit för bit under våren, men Jimmy Führ kan redan nu avslöja ytterligare ett par programpunkter.

Richard Göransson kommer att vara på plats för att ställa till med en RX-show. Det blir drifting med svenska mästaren David Skogsby, som kommer från Örebroregionen. Dessutom är det redan nu klart med Nico Rosbergs Williams F1 FW29 samt att Viasat Motor-sända TimeAttackNU.se-serien kommer med extrema & snabba banracingbilar.

Att Race Day hålls i just Örebro är knappast en slump. Genom åren har staden fostrat legendarer som Ronnie Peterson och Stig Blomqvist. Stig Blomqvist är i allra högsta grad fortfarande aktiv och vann så sent som förra året Safarirallyt. Jimmy Führ ser möjligheten att hylla rallystjärnan i samband med Race Day.

2016 fyller Stig 70 år. Vad kan vara ett bättre firande än att låta 15 000 motorsportsfantaster visa sin uppskattning för Stigs långa karriär?

Örebrokompaniet har även kontakt med Lotus Team Classic, målet är att visa upp några av Ronnie Petersons klassiska svarta Formel 1-bilar från sjuttiotalet. Bolaget var medarrangör redan 2014, men står nu som ensam arrangör. Örebrokompaniets VD Christer Wilén ser arrangemanget som ett av de viktigaste under året.

2015 hade vi en lång rad stora evenemang som SM-veckan och 750-årsjubileet. Därför är det extra roligt att nu kunna presentera ett riktigt stort publikdragande evenemang även under 2016. Örebro har som mål att bli Sveriges fjärde största evenemangsstad och Örebro Race Day är en mycket viktig pusselbit i det arbetet, säger Christer Wilén.

Jimmy Führ ser fram emot evenemanget:
Det blir hästkrafter i massor men även en blick in i hur motorsporten kan komma att se ut i framtiden. Snabba bilar och motorcyklar med fokus på förnybar energi!

  • Fakta Örebro Race Day
    Örebro Race Day offentliggörs idag den 9 mars i samband med att Örebrokompaniet lämnar in en ansökan till Länsstyrelsen om att få arrangera Örebro Race Day 2016.
  • Evenemanget genomförs i centrala Örebro den 9-10 september.
  • Biljetterna släpps torsdag 10 mars kl. 10.00. För biljetter och mer information, se www.orebroraceday.se
    Direktlänk biljettbokning tickster.com

Fakta Sauber F1 Team
Sauber bildades 1970 och har varit involverade i Formel 1 sedan säsongen 1993. 2005 såldes teamet till BMW och tävlade mellan 2006-2009 som BMW Sauber. 2010 var teamet tillbaka i grundaren Peter Saubers ägo och har sedan dess kört med Ferrarimotorer. Genom åren har förare som Jean Alesi, Kimi Räikkönen och Felipe Massa tävlat för teamet.

Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login