Lokalt | Måns Möller tillbaka, avskalad och nära på Örebro Comedy Club

Av den 26 maj, 2015

Örebro Comedy Club har haft sin säsongsavslutning på Kulturhuset, Dominik Henzel och Måns Möller var artisterna som avrundade det hela med mycket glädje.

Dominik Henzel var först ut, en ny upplevelse för mig som ändå har sett otroligt många stand up artister. Dominiks stil är ganska lågmäld, med en skön berättarröst som gör att hela framträdandet andas en aning oförutsägbarhet.

Man visste inte riktigt vad som ska komma, och mycket kom det, åt alla håll och kanter. Det var till stor del en aning förföriskt, med sexuella undertoner men hela tiden med glimten i ögat. Dominik Henzel var en frisk fläkt, tyvärr svajade tillställningen en aning och tempot gick upp som ner och det blev inte helt prickfritt, men jag tror att han kan mer än vad han visade ikväll.

Dominik får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tomsvamp-tom

Måns Möller väl hemkommen från sin välgörenhets-cykeltur i USA på ca 460 mil, var kvällens huvudakt. Måns som tyvärr kraschade under cykelturen visade upp två band som de Svenska sjuksköterskorna hade satt dit iställer för gipset. Vilket enligt Möller inte var riktig i linje med den mer hjälteskimmer ett gips utstrålar, och sen blev det åka av (på scenen alltså).

Som det proffs Måns är, och under mer ordnade former som det var på Kulturhuset (jämfört med Villa Strömpis mer elektrifierade tillställningar) gav han en riktigt skön laid back föreställning. Vilket märktes när han helt enkelt satte sig ner på scenkanten och hade totalkoll, sånt gör man inte om man inte vet vad man håller på med!

Måns tog snabbt publiken i sin hand och hade på ett par minuter fått ur publiken på de främre raderna den information han behövde för att bygga vidare. När han upptäckte att det fanns en balkong där kepsgänget satt, ja då var Vivalla i skottgluggen.

Möller testade mycket nytt ikväll, något som jag tackar och bockar för efter att ha sett honom nu ett antal gånger. Självfallet fanns det instick av gammalt material, men endast som ett tillskott till det nya och det var inget som man helt tänkte på. Det har var som sagt var en helt annan tillställning än vad det brukar bli när man uppträder framför en mer törstig skara, publiken på Örebro Comedy Club är en aning mer reserverad och ligger inte helt och hållet dubbelvikta av skratt. En aning Svenskt kan man säga, det får juh inte vara för mycket.

Måns Möller gjorde med sitt nya material en helgjuten show, han gick ut i ett lugnt skönt tempo för att konstant öka och sen till sist avsluta i ett hejdlöst tempo som fick publiken att kikna.

Jag kan säga att det var med en upprymdhet och med ett leende som jag lämnade Kulturhuset (vilket jag inte var ensam om), jag längtar redan tillbaka till Örebro Comedy Clubs premiär i slutet av 2015.

Måns Möller får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Kolla in fler bilder från Dominiks och Måns föreställning >>

anders-olofssonAnders Olofsson, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login