Lokalt | Mange Hellberg kommer till Satin med Promoe

Av den 11 mars, 2016

I oktober förra året släpptes Mange Hellbergs andra, uppmärksammade album ”Hellberg och dalbana” och det är med detta som grund som han nu ger sig ut på turné – där han dessutom har finfint sällskap av Promoe från Looptroop Rockers på de allra flesta stoppen.

1 april kommer Mange Hellberg till Satin med Promoe.

Mange Hellberg är artisten som genom kreativitet och orubbligt samhällsengagemang gör plats för andra berättelser än de vi kanske vanligtvis lyssnar till. Under långa perioder varvade han själv besök på behandlingshem med att leva som hemlös, sovandes på bussar, i trappor, eller hos flyktiga bekanta. Sedan dess har han dragit igång initiativ som bl. a. föreningen Själavärk (julklappsinsamling till kvinnojourer, härbärge och ensamkommande flyktingbarn – involverade även samverkan med Sundsvalls hemlösa) och ”Det är insidan som räknas” (Instagramkonto med drygt 13 000 följare, där personer i missbruk delar med sig av sin vardag). Mange Hellbergs musik har fött en gräsrotsrörelse av hängivna fans över hela landet. En av hans låttitlar ”Simma eller sjunk” har tatuerats in av närmare 300 personer runt om i landet, däribland Mikael Persbrandt.

Hellberg gav ut sitt första album, Varför börja med sig själv när man kan rädda världen (2012), på eget bolag. Albumet rymde singlar som också blev remixer av bland andra rapparna Petter, Näääk, Zacke, och Organism 12 och DJ Large. I samband med släppet anordnade han en uppmärksammad bensinmacksturné för att komma ut och spela och möta publiken, då inget bokningsbolag eller skivbolag fanns.

Mange har ett stort socialt engagemang kring utanförskap, och driver aktivt olika initiativ – bland annat i Sundsvall där han växte upp. Sedan ett par år tillbaka har han insett styrkan i att berätta om sina erfarenheter, och är en frekvent anlitad konsult och föreläsare på skolor och företag. Genom att förlika sig och börja blotta sin egen turbulenta bakgrund kände Mange Hellberg att han kunde beröra människor på djupet.

1 april kommer Mange Hellberg till Satin med Promoe.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login