Hallå! Popmusik, kickar å kläder med Magnus Uggla

Av den 24 november, 2016

Magnus Ugglas monolog Hallå! Popmusik, kickar å kläder har hyllats av en enad kritikerkår, med stor glädje kan vi nu berätta att Magnus Uggla med ensemble kommer till Örebro och Hjalmar Bergman Teatern söndag 27 november!

Den självbiografiska monologen, signerad Martin Luuk, kretsar främst kring hur karriären startade och fram till epokgörande skivan ”Om Bobo Viking” men gör även nedslag i andra delar av hans karriär och liv fram till idag. Berättelser från barndomen, hur popmusiken invaderade honom, drömmarna och genombrottsåren på 70-talet varvas med låtarna från samma period.

Jag ville se en intimare Magnus. Se honom nära. Utan masker, utan solglasögon, berättandes sin historia utan distans. Jag ville höra honom sjunga de gamla sångerna, avskalat enkelt. Magnus har gett mig allt detta, säger författaren Martin Luuk angående Hallå! Popmusik, kickar å kläder.

I pressen har monologen hyllats unisont av en enad kritikerkår. DN utsåg den till ”årets show”, SR P1 Kulturnytt var ”betagen av detta bedårande barn av sin tid”, Aftonbladet ansåg att Magnus Uggla var ”lysande som sig själv” och Svenska Dagbladet sa att det inte kunde bli mycket bättre.

Föreställningen är regisserad av Sunil Munshi, senast aktuell som regissör och scenograf för succéföreställningen Diktatorsfruar av Theresia Walser på Uppsala Stadsteater.

Hallå! Popmusik, kickar å kläder hade premiär den 21 oktober 2015 och har spelats för utsålda hus i Stockholm sedan dess. Det mycket stora publiktrycket möts nu med både nya teatrar och en förlängning av spelperioden, och i höst ser vi alltså Magnus Uggla med musiker på Hjalmar Bergman Teatern i Örebro!

Missa inte Magnus Ugglas monolog Hallå! Popmusik, kickar å kläder på Hjalmar Bergman Teatern söndag 27 november!

Mer info här >>

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login