Lokalt | Magnifik Lundell spelade på Slottet live

Av den 28 juni, 2015

Få artister har haft en stor inverkan på Sveriges musik som Ulf Lundell och komponerad så många kvalitativa folkliga låtar under så många år. Han måste vara den svenska artist som turnerat mest då han bara i Örebro har uppträtt tjugotvå gånger under åren.

Själv har jag sätt hans konserter ett flertal gånger och ett av mina bästa konsertminnen var från Slugger turnén på nittiotalet som var strålande och en av de mest rockiga.

Ripp Rapp var den första skivan jag köpte med Lundell och den är i mitt tycke en av de bästa skivorna i Svensk musik historia. Konserten inleds med låten ”Sniglar & Krut” från hans debutskiva och det var väldigt kul att höra just den låten live som är en av mina favoriter bland alla hans hits. Bandet överträffar mina högt ställda förväntningar och de levererar musiken med en stor energi plus att de utstrålar en sann spelglädje.

Få band är väl så samspelta och tighta som Ulf Lundell, Janne Bark och de andra som är idel skickliga musiker. Vi bjuds på en uppsjö vackra låtar ur hans stora reportrar och en väldig fin sällan spelad låt ”Soldat Kommer Hem” som framförs med bravur. När ”Sextiosju, Sextiosju” framförs sjunger de flesta i publiken allsång lyriskt och de flesta verkar vara mer en nöjda av konserten.

Hitkavalkaden fortsätter i flera timmar med ett förträffligt ljud och en riktig bra placerad scen vid slottet. ”Rom i regnet” kan man aldrig få nog av att höra och den framförs i en riktig bra nyskapande version. Ulf bjuder på sig själv och det märks att han efter alla år fortfarande älskar att spela live för sin trogna mogna publik. Janne Bark är i högform och lyfter hela konserten med sitt skickliga gitarrspel.

Kvällens konsert bjöd på det allra bästa ur hans stora låtskatt och stämningen är fantastisk under hela konserten som är en av de allra bästa jag sätt under åren, alla förväntningar överträffas med råge.

Örebro slott som konsertscen är riktigt trevlig och borde användas vid fler tillfällen.

Fler bilder från konserten…

Ulf Lundell får hela…

Johan Bergdahl | Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login