Lokalt | Magiskt stipendie tilldelas Daniel Kane

Av den 6 juli, 2016

Magikern Daniel Kane från Örebro (ursprungligen Karlskoga) erhåller Stig Söderkvists ”magiska” stipendie som är tänkt att tilldelas en person som är verksam inom magi eller teater.

Stig Söderkvist var verksam inom teatern & revyscenen, han härstammade ifrån Horndal i Dalarna, i unga år var han även trollkarl, en passion som följde han för resten av hans liv.

Daniel Kane – Andra stipendiaten att få äran
Det är andra gången Stig Söderkvists stipendie delas ut med intervallen vartannat år med prissumman
20 000:- sek. Senast i raden är alltså magikern Daniel Kane som juryn tycker har utmärkt sig med sitt artisteri och driftighet.

Juryns motivering lyder som följande:
~En sann och hårt arbetande underhållningsentreprenör, som inte lämnar något åt slumpen i sin strävan att skapa en sann illusion. I motiveringens argument finns inga mot, bara för.

Förträfflig, förbluffande, försvinnande, förtrollande~
’’Det är en stor ära att bli uppmärksammad på detta sätt. Det är lite som ett kvitto på många års hårt arbete. Jag tackar juryn för utmärkelsen.’’ – Säger Daniel Kane

Närmast i tiden är Daniel bokad att uppträda på kryssningsfartyg över hela sommaren med sina magiska shower. Allt från fingerfärdighetsmagi med kortlekar, tankeläsning och papegojor kommer ingå i repertoaren.

Kort om Daniel
Daniel har blivit en av Sveriges främsta magiker & entertainers. Han är numera bosatt i Örebro men kommer ursprungligen från Karlskoga. Han uppträder över hela Skandinavien och övriga världen. Han har setts ett flertal gånger på Victoriadagarna där han underhåller alla vipgäster som ex Peter Forsberg, Tommy Körberg & kungafamiljen. Han har medverkat i stora showproduktioner både i egen och andras regi, bland annat tillsammans med Alcazar. Han representeras internationellt av Epic Creative Productions som jobbar med Coca Cola, Rolls Royce, Royal Carribean Cruise Lines & NBC Universal.

You must be logged in to post a comment Login