Lokalt | Lunchtestet Brödernas Bar & Bistro

Av den 7 juni, 2016

Vi drar nu igång och testar luncherna i stan och börjar med Brödernas Bar & Bistro beläget i Örebro Saluhall.

För dagen serveras Torsk med äggsås och Plommonspäckad fläskkarré med svartvinbärsgelé och rostad potatis.

Först av allt måste jag säga att miljön är trevlig och avslappnad, vi väljer att sitta i sofforna vid fönstret och borden där är kanske lite för låga för att man bekvämt skall kunna sitta och äta där. Bords höjden är dock inget stort problem och det finns andra alternativ om man tycker det.

Maten är snyggt upplagd men jag måste säga att torsken ser roligare ut då det är mer färg på den tallriken, båda rätterna ser dock mycket aptitliga ut.

Maten doftar mycket bra och gör mig mer hungrig än tidigare. Smaken gör mig inte besviken och fläskkarrén är mycket mör, en annan sak är som jag gillar är att man lagt på en ordentlig gelébit så att den verkligen räcker till hela måltiden.

Texturen på maträtten är mycket bra och köttet är som sagt mört men ger samtidigt ett lagom tuggmotstånd, potatisen är fast utan att vara hård och såsen är lagom tjock. Det som jag kan sakna i textur väg är någon form av kokta/ångade grönsaker för ytterligare en nivå i det hela.

Portionen är för mig i perfekt storlek för en lunch, jag får nämligen inte matkoma av den men känner samtidigt att det kommer dröja innan jag blir hungrig igen.

Priset ligger på 105 kronor vilket är i det övre prisspannet för en bricklunch i stan, men jag måste säga att man lyckas väga upp priset med en hög kvalitét.

Lunchtest Bröderna i Hallen - Plommonspäckad fläskkarré
  • Miljö
  • Utseende
  • Smak
  • Textur
  • Mättnadskänsla
  • Pris
  • Miljö

Sammanfattning

Priset ligger på 105 kronor vilket är i det övre prisspannet för en bricklunch i stan, men jag måste säga att man lyckas väga upp priset med en hög kvalité.

4.1

You must be logged in to post a comment Login