Lokalt | Lunchgig på East West med The Bland

Av den 26 april, 2016

Kom och förhandslyssna live på East West onsdag 27 april kl. 11.00, det är självklart fri entré! Det byggs upp en scen, tv-kameror och press är på plats, The Bland släpper efterlängtade EP:n ”The Winners” nu på fredag.

På andra sidan jorden bildades det svenska bandet The Bland. Nya Zeeland, Australien och senare Europas gator agerade såväl scen som replokal då konstellationens magiska sound sammansvetsades. Efter att ha skapat upplopp på södra Europas gator, spelat akustiska gig på millionärers lyxyachter i Genova, överlevt drunkningsolyckor och förgiftningsförsök har bandets samtliga medlemmar åter landat i Sverige.

The Bland har nu tillbringat den senaste tiden i studio för att översätta smuts, livsflykt och kärlek till sin unika musik som nu släpps i form av singeln och EP:n The Winners. Låtarna handlar om stressen vi dör av och det materiella överflödet vi såogärna vill dela med oss av. The Blands musik är djupt influerad av musiken som gjordes på60- och 70-talet. Bandet blandar låtskrivartekniker från artister som The Rolling Stones, Bob Dylan, Neil Young och The Band med ljudbilder från moderna akter som Fleet Foxes, Mumford & Sons och Edward Sharpe & The Magnetic Zeros.

Med två EPs i baggaget och ännu en EP och ett album på väg fyllt till bredden med högkvalitativa låtar är The Bland en av musiksveriges bäst bevarade hemligheter. Medlemmar:Axel Öberg: leadsångAnton Torstensson: gitarrer och körsångLinus Kallin: klaviatur och körsångJohan Sund: bas och körsångSimon Schaffhauser: trummor Linus Hasselberg: gitarrer.

Kom på en unik förhandslyssning med The Band på East West, lunchgiget börjar kl. 11.00.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login