Lokalt | Loney Dear och Meadows Ever Bleeding till East West

Av den 8 april, 2015

Popgeniet och multi-instrumentalisten Emil Svanängen kommer äntligen tillbaka till Örebro!

Efter att ha klippt och klistrat, både omslag och musik, till fyra album, och spridit dessa kreationer i tusental, knackade slutligen skivbolaget Sub Pop på dörren. Pitchfork, Stereogum och ett otal andra inflytelserika medier spred ordet vidare om folk-kammar-indie-pop-svensken som klämde åt och krossade hjärtan och själar på ett sådant vackert sätt.

Idag har Loney Dear släppt sju album och turnerat över hela världen med musiker som Andrew Bird och José Gonzales.

Under hösten gjorde han en stor turné med Norrbottens kammarorkester och nu får vi på nära håll se honom väva sin fantastiska musik lager för lager, på en scen full med instrument.

Det här är en av de sista konserterna Loney Dear gör innan nästa skiva och det stora genombrottet. Kanske sista chansen att se honom i en så intim miljö.

Det är lätt att ta in och mycket, mycket svårt att släppa!

5/5 ~ Andres Lokko, SVD

Meadows ever Bleeding
Bakom namnet Meadows ever Bleeding gömmer sig singer/songwritern Christoffer Wadensten från Örebro. Meadows ever Bleedning började som ett inspelningsprojekt men urartade snart till en live-akt. Under de senaste åren har Meadows turnerat flitigt på festivaler och klubbar, och har hunnit bygga upp en stor publik både i Sverige, Europa och USA.

Debutskivan sålde slut på en dryg månad men hann ändå spridas till USA, Skottland, England, Tyskland, Skandinavien, Asien och Australien. “Det är återhållsamt och sparsmakat, men ändå extremt uttrycksfullt” hann Hultsfredsfestivalen skriva om bandet innan festivalen gick i graven. Man satte huvudet på spiken där. För Meadows ever Bleeding må vara lågmält, men det är aldrig oinspirerat eller temperamentslöst.

Med en röst som skulle kunna smälta volfram. […] Den ödmjuka men ändå säkra framtoningen bildar en kontakt med publiken som är… låt oss säga: Fantastisk. – Nerikes Allehanda, Sverige

Fredag 10 april kl. 22.00 på East kommer Loney Dear och Meadows Ever Bleeding uppträda.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login