Lokalt | Lokala intressen i Gourmand Awards

Av den 25 mars, 2016

28 – 29 maj går Gourmand Awards av stapeln i Yantai, Kina.

Tävlingen har bland annat kallats för kokböckernas Oscarsgala och Sverige är i år representerade i inte mindre är 45 kategorier.

Från vår synvinkel är det framför allt två deltagare som har en klart lokal koppling, dels är det Ernst Kirchsteiger som deltar i en av tv-kategorierna med sitt program ”Sommar med Ernst” kommer att representera Sverige.

I kategorin kokbokskategorin ”Family” är det Mari Holm med boken ”Mormors mat” som är uttagen. Den lokala kopplingen här är att mormor bland annat jobbade som servitris på Karlskoga stadshotell. Tilläggas skall att Family kategorin räknas som en mycket prestigefylld kategori och där man har stora förhoppningar på boken.

Lite mindre lokalt men ändock inte så långt ifrån kommer författarna av boken ”Alla fingrar gröna” som tävlar i klassen Illustrations. De är nämligen från Västerås där de bland annat sysslar med tak odlingar i centrala Västerås.

Under pressträffen som hölls i Landshövdingens representationsvåning på Örebro slott så fick vi en snabb genomgång av några utvalda titlar där sjuttio års jubilaren Carl Jan Granqvist inte kunde låta bli att hoppa in med några anekdoter.

Ernst meddelade att han kände sig mycket hedrad av nomineringen och Pelle Agorelius från Husmansbord som arrangerade träffen i egenskap av Gourmand Awards svenska samarbetspartner berättade att Ernst program är rankat att placera sig bland de fyra bästa.

Örebroguiden önskar de svenska deltagarna lycka till i Kina.

Bilder från lunchen på Slottet.

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login