Lokalt | Live at Heart släpper årets festivalprogram

Av den 16 augusti, 2016

Live at Heart har nu släppt årets festivalprogram. Det innehåller ett brett utbud av musik, film och seminarier. Festivalen arrangeras för sjunde året i rad i centrala Örebro och är en av Skandinaviens största musikevent. Här kan du uppleva och njuta av musik i alla genres på lokala spelställen så som klubbar, barer, restauranger och hotellobbys. På anrika Bio Roxy presenteras filmvisningar, en kortfilmstävling och mängder med Q&A’s med etablerade filmskapare.

”Det var ingen i början som trodde att vi skulle hålla på såhär länge, men festivalen bara fortsätter att växa och är idag ett av Sveriges största musikevent. Vi har blivit en festival att räkna med och nu är det bara att köra!”, säger Anders Damberg, grundare och konstnärlig ledare för Live at Heart.

Musik
Av drygt 800 sökande artister har festivalen i år bjudit in 215 akter att uppträda. Totalt arrangeras ca 360 unika konserter under festivalveckan och det bjuds på musik från hela världen och i många olika genres. Totalt har festivalen 23 olika scener, där Våghustorget och Stallbacken agerar dagsscener utan krav på inträde.

”Gemensamt för de som har antagits är att det är artister som jobbar hårt för att ta nya steg i karriären, och där vill vi bidra med att de får nya kontakter och ny inspiration för att fortsätta framåt. I år har vi akter från 16 länder vilket sätter en extra krydda på festivalen, men vi har även en stark lokal representation. Jag är övertygad om att många av morgondagens stjärnor kommer att stå på en av våra scener, och att alla som besöker festivalen kommer att upptäcka nya favoriter”, säger Lars-Göran Rosén, Artist – och bokningsansvarig på Live at Heart

Film
Live at Hearts filmfestival bjuder i år på 7 filmvisningar, kortfilmsvisningar och en kortfilmstävling med 13 bidrag samt 3 utomhusvisningar som är gratis för alla. Några av filmvisningarna kommer att gästas av filmskapare som efteråt medverkar i ett så kallat Q&A för att svara på publikens frågor. Några av de filmskapare som kommer är Måns Mårlind (Känn ingen sorg, Storm), Jörgen Holmstedt (Thin Lizzy – nu, då och för evigt) och Desmond Devenish (Misfortune)

”Vi kan presentera en bra blandning av independentfilm, kortfilmer och musikdokumentärer och har ett starkt startfält i kortfilmstävlingen där vi fått bidrag från hela världen. Det finns något för alla smaker. Festivalen blir också en mötesplats för filmskapare och filmintresserade att utbyta idéer över landsgränserna”, säger Daniel Lundsten, Filmfestivalchef för Live at Heart.

Live at Heart Conference
Årets festivalkonferens arrangeras som tidigare på Scandic Hotell i centrala Örebro. Här blandas etablerad musik- och filmindustri med deltagande artister och filmskapare för att ta del av seminarier, workshops och paneldiskussioner. Totalt arrangeras i år 25 olika aktiviteter i en uppsjö av ämnen av festivalens drygt 62 medverkande gäster. Bland seminariearrangemangen hittas bland annat det internationella produktionsbolaget Chimney, Youtube-agenturen Splay Networks och etablerade musikbolag från Sverige, Spanien och Kanada.

”Årets konferens är bättre än någonsin med en höjd och en bredd som vi inte har haft tidigare. Live at Heart handlar om framtiden och i år presenterar vi ett stort antal seminarier som handlar om just om framtidens media, musik och distribution. Live at Heart Conference blir fullt av internationella gäster som dagligen arbetar på den globala marknaden och som är här för att dela med sig av sin stora erfarenhet och kunskap”, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart.

Mer information:
Fullständigt festivalprogram: http://liveatheart.se/media/1350/lah-2016-festivalprogram.pdf
* Filen är drygt 33MB stor så det kan ta någon minut att ladda hem

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login