Lokalt | Live at Heart aktuella Les Gordons till Melodifestivalen

Av den 31 augusti, 2016

Les Gordons ställde upp i tävlingen Svensktoppen nästa. De vann inte men fick ändå en biljett till Melodifestivalen via Christer Björkman.

Det här är extremt oväntat och en stor vändning för Les Gordons.

– Vi har aldrig sett oss själva i sammanhang som Melodifestivalen, men vi har heller aldrig ansett oss vara till för en viss publik. Vi har alltid haft inställningen att spela för de som vill höra oss, så länge vi får göra vår grej och spela våra låtar. Att vi nu har möjlighet att få göra det på bästa sändningstid över hela Sverige är stort. Det är överväldigande. Säger bandet.

För några månader sedan spelade Les Gordons på en rockpub i Örebro inför 30 pers. Å andra sidan stod de förra året på legendariska Whisky A Go-Gos scen, mitt i Los Angeles och spelade även på festivalen Culture Collide.

De har även spelat på gator, bryggor och i parker. På caféer, klädaffärer och jazzklubbar. Det som kommer nu är en helt ny utmaning för Les Gordon.

– Att vi fick den här möjligheten är sjukt. Att Christer Björkman och resten av juryn vågade satsa på oss, trots skräckblandad förtjusning, hedrar hela evenemanget.
Vi kommer ta 100% Les Gordons in i Melodifestivalen. Det lovar vi, fortsätter Les Gordon.

Ni kan se Les Gordon i Örebro på festivalen Live at Heart i veckan där de spelar kl 23:00 på Torsdag 1 sep och 19:00 på Lördag 3 sep.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login