Lokalt | Lisa Lystam Family Band kommer till East West

Av den 23 mars, 2016

Som från ingenstans dök Lisa Lystam och hennes familj upp, satte ner foten och tog Sverige med storm. Nu som Sveriges mest bokade blues och rootsband kan man säga att bandet etablerat sig ordentligt. Musikaliskt är det något mer än bara renodlad blues, även om den rootsiga kärnan är ständigt närvarande.

”Vi försöker ta bluesen till vår generation, och se den från vårt perspektiv. Det måste man göra för att genren ska överleva. Med en varm, självsäker röst kryddad med ett uns heshet sveper Lisa med sig lyssnaren på en resa in i den blå musikens hjärta. Bandet presenterar främst egenskrivet material men även en och annan klassiker från genrens breda historia. Lisa i all ära, men det är den kollektiva kraften i Lisa Lystam family band som främst ska framhävas.”

De Örebrobaserade bandet BlueStompers har i lite olika konstellationer funnits sedan 2000. Idag består bandet av Janne Hermansson på gitarr och sång, Timo Tilli på munspel, PO Larsson på piano, Ulf Jansson på bas och Jocke Eriksson på trummor. BlueStompers är ett underhållande band som spelar 40 och 50-talsdoftande blues som alla gillar. Musikaliskt befinner sig bandet i gränslandet mellan blues, tidig rock n’ roll och jump.

Torsdag 24 mars kommer Lisa Lystam Family Band & Bluestompers till East West, kl. 22.00 börjar spelningen.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login