Lokalt | Lindgren & Unenge – Songs & Sånger

Av den 12 april, 2016

Richard och Olle insåg tidigt att dom är bröder. Med rötterna hos Bob Dylan och på Irland, i den svenska visan och den anglo-amerikanska folkmusiken. När dom delar scen blir det mest eget och lite andras sånger, på engelska och svenska. ”You know something is happening here, but you don´t know what it is. Do you, Mr Jones?” (Bob Dylan, Ballad of a Thin Man”)

”Kvällens slutgiltiga repertoar uppstod i samma stund som de började spela och sjunga varje låt. Nästa låt bestämdes exempelvis på väg till pianot, de kompade varandra utan att ha förberett sig och allt resulterade i en både perfekt och spontan föreställning. Den här kvällen var det på riktigt, inget fusk förekom, närvarokänslan var stor och ur den där spontana ambitionen växte det fram små magiska ögonblick som jag sällan upplever på konserter numera.” (Håkan Pettersson, Svalbo Cafe´ 2013)

Richard Lindgren är för närvarande i slutskedet av inspelningarna av sitt nya album i Pavia, Italien .

”Richard Lindgren är fortfarande Sveriges bäst bevarade musikaliska hemlighet. En singer/songwriter i världsklass. Kanske den enda i Sverige som kan mäta sig med de stora på andra sidan Atlanten. En liveartist som har fullständig närvaro och känsla för sitt uppdrag.”, Rootsy Records

Olle Unenge har påbörjat arbetet med vad som kanske blir ett nytt album efter ”Det kunde förvisso vara värre…” (Nov 2014)

”Olle Unenge har tillsammans med bandet Tullamore Brothers i snart 30 år varit Örebros och en av Sveriges bästa uttolkare av den irländska folkmusiken… Under förra året tog Olle ett nytt steg i sitt musikaliska utforskande av sig själv och sin historia och gav oss 10 egna sånger på sin första soloplatta ”Det kunde förvisso vara värre…”.” (Motiveringen till Olles nominering för Millencolin Music Prize 2016).

Torsdag 14 april spelar Richard Lindgren & Olle Unenge Songs & Sånger på East West kl. 21.00.

Video | GTV Play | Richard Lindgren spelade på East West under Live at Heart 2015

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login