Lokalt | Lavazzas nya bryggkaffe en blandad upplevelse

Av den 13 mars, 2016

Lavazza är i Sverige mest kända för sitt espressokaffe men nu har man släppt en serie med kaffe malt för den vanliga kaffebryggaren.

Det är till att börja med tre sorters kaffe man lanserar, Classico, Intenso och Delicato, samtliga sorter är gjorda på 100% Arabicabönor.

Jag fick hem hela serien för prov och här följer min bedömning…

Lavazza classico

Classico
Classico var den första av kaffesorterna jag provade och jag måste säga att jag blev besviken, det kändes blaskigt oavsett hur mycket pulver jag använde och jag gillar verkligen inte blaskigt kaffe.

Lavazza Classico får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-tomsvamp-tomsvamp-tom

Lavazza Intenso

Intenso
Jag får erkänna att jag inte var för hoppfull när jag öppnade paket nummer två, Lavazza Intenso. En mörkrost som man kallar ”Bold and velvety”, men hur ”Bold” den är får ni nog bedöma själva. God var den i alla fall och här kan man känna toner som man känner igen från Lavazzas espressosorter.

Intenso är ett smakrikt och gott kaffe med mycket mörka toner som verkligen tilltalar mig.

Lavazza Intenso får hela…

svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Lavazza delicato

Delicato
Sist provade jag Delicaton, en mellanrost som skall vara mjuk och aromatisk.

Här får jag säga att jag blev positivt överraskad då jag fruktade att denna liksom Classicon skulle kännas tunn, men där fick jag fel. Delicaton är ett gott kaffe även om det inte hamnar på min favoritlista, jag känner att det är lite av ett vardagskaffe som man sitter och dricker på kontoret och som inte pockar på alldeles för stor uppmärksamhet.

Lavazza Delicato får hela…

svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tomsvamp-tom

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan, Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden 

You must be logged in to post a comment Login