Lokalt | Kulturnatten sprider ung kultur

Av den 19 november, 2015

Efter mycket om och men lyckades till slut hundratals ungdomar tillsammans med Scenit rädda Kulturnatten som såg ut att gå i graven efter en herrans massa år. På kort tid och liten budget har Kulturnatten utformats och alla vi som varit delaktiga ser fram emot att visa upp resultatet på fredag.

En speciell kulturnatt
Kulturnatten 2015 är speciell av många anledningar. Dels sitter engagerade, kompetenta och driva ungdomar för första gången i ledningsgruppen för projektet, vilket går i hand i hand med Scenits ambition att få ungdomar delaktiga i alla våra arrangemang och projekt. Vidare har också ett helt nytt kulturpris instiftats: Lilla Kulturpriset, där en ungdom 13-25 år kommer få ett stipendium på 10.000kr.

Kulturnatten som projekt involverar fler samarbetspartners än någonsin. Över 25 aktörer, företag, sponsorer, kulturinstitutioner och andra organisationer är involverade på ett eller annat sätt.

Över 400 deltagare
På årets Kulturnatten är fler kulturformer än någonsin representerade, inklusive film som i år har fått en helt egen plats och eget program på Bio Roxy. Totalt är över 400 deltagare involverade i alla kulturakter på de tio scener/platser där innehållet kan upplevas.

Större länsfokus 2016 och framåt
Vidare har Scenit numera en tydlig målsättning att under de kommande åren göra Kulturnatten till ett länsarrangemang. Idag kommer en betydande del av de deltagande från kranskommunerna, men vårt mål är att själva arrangemanget också ska genomföras i dessa kommuner.

Redan nästa år ska det finnas minst 1-2 scener/arenor i någon eller några av våra länskommuner utanför Örebro. Året därefter har vi som målsättning att arrangemanget ska ha spridit sig till minst hälften av länets alla kommuner.

Läs mer här: http://scenit.se/kulturnatten

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login