Lokalt | Kom och lär dig mer om vatten

Av den 16 mars, 2015

Inför Världsvattendagen den 22 mars startar idag Örebro kommuns ”Vattenvecka” på Tekniska kvarnen. Elever i årskurs 4 – 6 får uppleva speciella vattenlektioner i Kretsloppslandet och på söndag 22 mars är allmänheten varmt välkomna att fira Världsvattendagen på Tekniska kvarnen.

Världsvattendagen 2015
Den 22 mars uppmärksammas Världsvattendagen runt om i världen. Årets tema är ”Vatten och hållbar utveckling” och dagen är ett viktigt tillfälle att lyfta fram vattnets roll för en global hållbar utveckling.

– Vi dricker ju samma vatten som dinosaurerna en gång drack, och det är samma vatten som kommande generationer ska dricka, därför är det viktigt att lära ut hur vi kan ta hand om det, säger Greta Åström, teknik- och miljöpedagog på Tekniska kvarnen, Örebro kommun.

Interaktiva vattenlektioner
Vecka 12 erbjuder vi ”Vattenvecka” med speciella vattenlektioner i Kretsloppslandet för årskurs 4 – 6, och media är varmt välkomna att vara med. Lektionerna hålls i Tekniska kvarnen i Örebro tisdag – fredag, ca kl. 9 – 13.30.

Fira Världsvattendagen på Tekniska kvarnen
Vattenveckan avslutas med att välkomna allmänheten att fira Världsvattendagen på Tekniska kvarnen söndag 22 mars. I kretsloppslandet får besökaren lära sig mer om vårt livsviktiga vatten på ett kul och interaktivt sätt, och hur vi kan ta hand om det.

Mitt Vatten, kommuner i nationellt samarbete
Kretsloppslandet i Tekniska kvarnen är en del av Mitt Vatten, Sveriges kommuner för rent vatten – en nationell satsning i Svenskt Vattens regi. Syftet med satsningen är att informera och uppmärksamma allmänheten om vikten av att ta hand om vårt vatten.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login