Lokalt | Klassiker gör grönt statement

Av den 3 mars, 2016

Explorer Vodka byter glas mot PET-flaska – klassiker gör grönt statement.

Den 1 mars kom en historisk förändring ske på Systembolagets hyllor i Örebro, då började den svenska klassikern Explorer Vodka säljas i PET-flaska.

Det här är ett grönt statement, säger Caroline Grundström, Senior Brand Manager för Explorer hos Altia Sweden. Vi vill göra Explorer Vodka så skonsam mot miljön som möjligt och PET-flaskan har mängder av fördelar framför glas. Utsläppen av växthusgaser minskar med hela 45 procent och tillverkningsprocessen kräver 23 procent lägre energiförbrukning jämfört med glas.

För den miljömedvetne konsumenten
Vi är Sveriges mest sålda vodka så den här åtgärden kommer få avsevärda positiva konsekvenser för miljön, säger Caroline Grundström. Förra året sålde vi nära en miljon 700 ml-flaskor och det är också dem vi börjar med att byta till PET-flaska. 

Bytet medför också att flaskan blir lättare och i princip okrossbar vilket kommer att förenkla transport, hantering och ergonomi för såväl fraktbolag som privatpersoner. PET-flaskor blir också återvunna i högre utsträckning än glas.

Det är dessutom ett sätt att utveckla varumärket, säger Caroline Grundström. Vi har en tämligen ung och miljömedveten målgrupp. Jag tror att de kommer att välkomna den här förändringen.

Blev snabbt svenskens favoritvodka
Explorer är en kvalitetsvodka tillverka genom kontinuerlig destillation av högklassigt vete. Smaken är ren, mjuk och rund med en viss sädeskaraktär och en svag sötma. Den rena smaken gör att Explorer är väl lämpad som bas i groggar och drinkar av alla dess slag. Explorer skapades 1958 och blev snabbt svenskens favoritvodka, det är den fortfarande. Grundtanken från 50-talet håller än: en prisvärd och ren vodka som gjord att blanda drinkar på.

Skeppet seglar vidare

Skeppet och seglet ritades ursprungligen av Sigvard Bernadotte och är Explorers signum. Dagens moderniserade etikett är framtagen av reklambyrån Zellout. Priset förändras inte men flaskorna får nya artikelnummer på Systembolaget.

Vodka Explorer Original

Artikelnr: 154-01
Pris: 191:- (ex. pant)

Explorer Vodka Lime/Strawberry
Artikelnr: 110-01
Pris: 205:- (ex. pant)

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login