Lokalt | Klä dig i grönt och fira PADDY tillsammans med Tullamore Brothers

Av den 4 mars, 2015

Festligt och fartfyllt kommer det garanterat bli denna årets grönaste dag när vi firar PADDY på Clarion Hotel Örebro!

Börja öva handklappet och sångrösten och ta med en (grön) näsduk så du kan torka svetten ur pannan för det kommer bli fartfyllt!

Detta är irländska hjärtans och musiks stora dag så kom – och klä dej gärna i grönt – och fira den grönaste dagen tillsammans med Tullamore Brothers & The Irish Dance Project på Clarion Hotel Örebro!

Welcome! Sláinte!
Plats: Clarion Hotel Örebro
Datum: Lördag 14 mars
Insläpp: Kl. 18.00
På scen: Kl. 20.30
Entré: 150 kr plus ev. serv.avg
Förköp: www.tickster.com alt. Najz Prajz

The Irish Dance Project!
Som en av de mest framgångsrika irländska dansgrupperna i Norden uppträder The Irish Dance Project över hela världen med dansen och musiken som de älskar.

Medlemmarna i gruppen har dansat tillsammans sedan 1998 då de började träna irländsk dans i Sverige, Irland, England, Australien, Tjeckien och Nya Zeeland och år 2000 bildades The Irish Dance Project.

Dansgruppen har uppträtt i mer än 400 shower i skolor, för företag, på festivaler och i konserthallar och teatrar främst i Norden men även i Barcelona och Seoul. De har även gjort många shower tillsammans med band som the Waves, Fáda och Stamp’n Go Shanty. Några av de större showerna de har turnerat med är Rhythm & Dance producerad av Gabriela Gutarra och Northern Lights producerad av the Irish Dance Project.

Tullamore Brothers
Irändsk folkmusik med hjärta och attityd

Tullamore Brothers bildades 1988 i Örebro av bandets sångare Olle Unenge. Från att i början bara ha spelat på den lokala puben har man utvecklats till att bli ett av Sveriges mest etablerade band i genren. På meritlistan finns bl a två Irlandsturnéer, flera framträdanden i radio och TV och mängder med spelningar i Sverige. Allt från helt akustiska spelningar i ett vardagsrum, till stora festivaler. Inget är främmande för Tullamore Brothers! 

2013 släpptes bandets tredje album – ”Still going wrong” – som fått ett väldigt fint mottagande och bandet satte publikrekord på tre platser under våren-sommaren 2013.

Tullamore Brothers bjuder på en föreställning med blixtrande snabba instrumentaler och smäktande ballader uppblandat med de mest kända pubsångerna. Publiken rycks med i de oemotståndliga Irländska tonerna och plötsligt känns det som om man befinner sig på den gröna ön – Irland.

Tullamore Brothers är:
Olle Unenge leadsång och akustisk gitarr, Mats Lindström irländsk bouzouki och sång, Thomas Gustafsson whistles, durspel, munspel och sång, Kajsa Zetterlund fiol och sång, Simon Nyberg banjos, mandolin, gitarr och sång.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login