Lokalt | King K släpper nya musikvideon till ”Open The Door”

Av den 17 juni, 2016

På lördag håller King K Blite ”Open the Door Release Party” då han släpper videon till låten Open the door.

Örebroguiden fick en pratstund med King K inför releasen.

Välkommen King K
-Tackar

Vad är King K Bite för något?
– K står för mitt mellannamn Katumba och Blite kommer från Black & White.

– Blite har funnits i ungefär fyra år men King har funnits med mig hela livet, jag har tidigare gjort musik i mitt hemland med många olika artister men Blite kan man säga är etiketten jag kom på som förenar färgade och vita människorna.

Vad skulle du vilja kalla den musik du gör?
– Afro Pop, den afrikanska musiken kombinerad med den europeiska.

– Tidigare höll jag på med afro beat men kände när jag kom hit att jag nästa enbart nådde ut till den afrikanska publiken. Med afro popen når jag både de afrikanska och den europeiska lyssnarna.

– Musiken jag gör nu fungerar bra både för den afrikanska publiken och för den europeiska så den är verkligen Blite.

Vad är dina inspirationskällor?
– Naturen är en stor inspirationskälla, att träffa vackra människor som Frida Wirsén som är modellen i videon och när jag träffar artister med en intressant historia som tillexempel Bob Marley eller andra som har en intressant resa.
– När man tittar på dessa artisters resa kan man hur de kämpade och sedan lyckades, det är motiverade för det betyder att jag också kan lyckas. Jag är inte där än men jag är på rätt spår.

Jag läste i en gammal artikel att du var aktiv i kyrkan, är du troende?
– Ja jag tror på gud och jag tror att gud finns i oss alla och att det handlar om kärlek till dina medmänniskor men ja jag är troende och går i kyrkan.

Berätta lite om den nya Videon ”Open the Door”.
– Open the Door är en låt med ett lite dolt budskap. Jag menar att när du skriver om det här så öppnar du min dörr, när någon visar dig kärlek så öppnar de din dörr och visar de dig inte kärlek stänger de din dörr.

– Så låten handlar om att öppna och stänga dörrar för varandra. Den handlar helt enkelt om kärlek.

– Musiken är producerad av Contacreast och mastrad av -tbzlabeatz-, videon är regisserad av MK Cypher UK och Mis movies Sweden. 

Vad kommer hända på Sweet Chilli på lördag?
– Vi vill inte riktigt kalla det ett party eller ett event utan snarare en sammankomst för vänner, fans, press och alla som är intresserade, där vi kommer visa den nya videon för första gången. Det kommer även bli några liveframträdanden av mig och några andra artister. Vi kommer också presentera den kommande turnén och andra saker som kommer hända fram över.

– Tanken var att turnén skulle bli i år men jag blev nyligen pappa så jag har skjutit upp den till nästa år.

Men då får man säga grattis, hur känns det att ha blivit pappa?
– Det är det bästa jag varit med om, det finns så klart många utmaningar men också mycket glädje och kärlek.

– Mitt barn har också blivit en motivationskälla, när jag ser på mitt barn brukar jag fundera på vad det skall tänka om mig om tio år.

Lycka till så ses vi på lördag.
Så på lördag smäller det från 20:00 på Sweet Chili vid Järntorget, och alla intresserade är välkomna.

Länk till eventet >>

Se en teaser på videon här>>

För mer information kontakta event ansvarig Frida Wirsén på wirsen.frida@gmail.com

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login