Lokalt | KIF Örebros OS-medaljörer hyllas på Behrn Arena

Av den 1 september, 2016

På fredag, 2 september, i samband med att KIF Örebro möter Rosengård på Behrn Arena, kommer KIF Örebros fyra OS-medaljörer att hyllas av Örebro kommun och Region Örebro län. De som hyllas är Lisa Dahlqvist och Hanne Gråhns som tog silver med svenska landslaget samt Melissa Tancredi och Marie-Eve Nault som tog brons med kanadensiska landslaget.

Kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (S) och regionstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson (S) representerar de två organisationerna.

Det är en ära att få hylla de fyra medaljörerna, deras fantastiska insatser är något alla örebroare kan glädja sig åt. Lisa Dahlqvists kyla vid straffläggningarna är något som kommer att sitta kvar på näthinnan länge. Vi är alla stolta över att KIF Örebro har fyra OS-medaljörer i sitt lag, säger kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (S).

OS äger bara rum vart fjärde år, och det är en bedrift för en idrottare att ta sig dit. Att dessutom lyckas ta en medalj är oerhört stort. Jag tror det är många av oss som kommer att bära med oss Lisa Dahlqvists och de andra KIF-tjejernas prestationer i OS-fotbollen under lång tid. Det känns verkligen glädjande att få möjligheten att hedra dem, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson (S), regionstyrelsens ordförande i Region Örebro län.

För att bereda alla örebroare möjlighet att delta i hyllandet, och dessutom se en match på yppersta elitnivå, har KIF Örebro ordnat med fritt inträde.

Dag och tid: Fredag 2 september kl. 18.50
Plats: Behrn Arena

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login