Lokalt | Kaurna Cronin spelar folkmusik från Australien på East West

Av den 28 augusti, 2015

”Glass Fool ” är debutalbumet från den australiensiska singer-songwriter och folkmusikrockern Kaurna Cronin, vars musik kombinerar folk, akustiskt, pop, rock och indie.

Kaurna Cronin kombinerar stort berättande med energiska folktoner och harmonier och han har en naturlig förmåga att engagera och inspirera. Under de senaste åren har Kaurna Cronin spelat runt om i världen och supportat artister så som Keith Urban, Stu Larsen, Jordie Lane och Roscoe James-Irwin (Cat Empire).

Kaurna har tilldelas det prestigefyllda APRA ’Emily Burrows Award 2014 och bästa Acoustic Act 2013 på Fowler Live Music Awards och valdes i RIU Magazines till en av dom hetaste artister för 2013. Hans tidigare singlar ”Run Boy”, ”Fearless” och ”Goodbye To You” har spelats flitigt på radion runt om i Australien. 

”Glass Fool” är en samling sagor skickligt ihop pusslade av Kaurna och hans nuvarande ensemble med låtar som för tankarna till världsliga resor, australiensiska förorten och djupa kärlek möten.

Redan i förstalåten Inside Your Town Is Inside Your Head slår jag fast att Kaurna från Australien är en musiker i min smak. Bra driv i låten, en välskriven berättande text och ett avslappnat musicerande i rocktrakterna. Och så har vi rösten som påminner sådär om Phil Lynnot i lugnare Thin Lizzy-låtar somDancing In The Moonlight eller liknande. – Roger Bengtsson (April 2015)

Kaurna Cronin står på scenen kl. 22.00 East West.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login