Lokalt | Karpov spelar på NEMIS-scenen på Putte i Parken

Av den 26 maj, 2015

Nemis och Studiefrämjandet vill vi jättegärna fortsätta samarbeta med. De är en viktig ingrediens i Putte i parken och vill vi gärna vara en plattform för de unga och lokala banden. Så sa festivalgeneralen Niclas Lagerstam till Nya Wermlands Tidningen direkt efter 2014 års festival i Karlstad. Studiefrämjandet kan inte annat än att hålla med, och nu släpper vi artisterna till Nemis på Putte i Parken 2015.

NEMIS står för New Music In Sweden och är Studiefrämjandets livescen för ny musik i Sverige och lyfter fram ännu oetablerade artister på landets bästa scener. Under Putte i Parken den 2-4 juli presenterar Nemis och Putte i Parken 12 akter som spelar på en av festivalens scener – Teaterscenen.

Varje år är det över 130 band från hela landet som ansöker om att få spela på Nemis på Putte i Parken. 2015 års line up på festivalen bjuder på allt från country till stenhård punk. ”Vi har försökt få till en bredd på programmet i år för att kunna presentera den mångfald av bra artister som finns i Sverige idag” säger Johan Carlsson på Studiefrämjandet. ”Vi har även letat efter kvinnliga band och artister för att få till en mer jämställd scen på festivalen. Hälften av de som står på NEMIS scenen på Putte i Parken i år är band som helt eller delvis består av kvinnor, och vi hoppas att detta på sikt ska leda till en mer jämställd musikscen”.

Två av akterna som står på NEMIS scenen kommer ifrån Studiefrämjandets rikstäckande musikturné Livekarusellen. Elder Flower från Arvika blev ”Puttes Val” i distriktsfinalen i Örebro/Värmland och Dandrylion från Borlänge kammade hem segern i Livekarusellens Sverigefinal och vann då en plats på festivalen.

Akterna som uppträder på NEMIS på Putte i Parken 2015:

Dandrylion (Borlänge) – Vinnare av Livekarusellen 2015
Elder Flower (Arvika) – Puttes val i Livekarusellen 2015
Bullseye (Filipstad)
inOcean (Karlstad)
Vo PAM (Stockholm)
VA!? (Lund)
Systemfel (Arvika)
Rönnåsen (Stockholm)
SoundAct (Skövde)
Karpov (Örebro)
Atlas (Karlstad)
Mount David (Karlstad)

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login