Lokalt | Karl-Johan testar Mortlach Rare Old

Av den 2 juli, 2015

Mortlach är ett destilleri som ligger i regionen Speyside och anses av många tillverka den kraftfullaste whiskyn i området. Destilleriet använder sig av en avancerad och ovanlig metod då man destillerar viss sprit en gång och annan upp till fyra gånger så snittet för denna whisky ligger på 2.81 gånger.

Rare Old är den första i en ny serie whiskys från Mortlach och en så kallad NAS eller No Age Statement d.v.s. man anger ingen ålder för produkten denna kommer följas upp av en 18 årig och en 25 årig utgåva.

Så till själva whiskyn, det här är en av de få whiskys som jag verkligen gillat med en gång. Jag menar att de flesta whiskys växer men kräver lite tid innan jag verkligen gillar dem, dock fan jag den här whiskyn mycket god redan när jag påbörjade första provningen, och det är ett gott betyg.

Doften är söt och nötig med blommiga inslag och utan direkta rök toner.

Smaken är inte speciellt rökig men kraftfull och med en spännande samling smaker, här hittar man smörkola men också fruktighet och en viss nötighet, sötma men samtidigt en lite bitterhet.

Listan på smaker kan göras lång men jag skulle vilja säga att detta är något så ovanligt som en komplex men ändå lätt tillgänglig whisky.

Jag har även låtit några av mina vänner prova den och de har samtliga tyckt att den smakar riktigt bra.

Mortlach Rare old:
Nummer: 11453
Pris: 589 kronor
Volym: 500 ml

Mortlach Rare Old får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

karl-johan-sandbergKarl-Johan Sandberg | Dryck

Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login