Lokalt | Karl-Johan testar STREETZ VRBOX2

Av den 4 augusti, 2016

Streetz släpper nu sin VRBOX2 vilket är ett VR headset för mobiltelefonen med justeringar för skärmstorlek och syn.

Dessa 3D-glasögon är lämpliga för smartphones med max 5,9″ display. Avståndet mellan telefonen och linskonstruktion kan justeras för din syn och huvudbandet kan anpassas efter storleken på ditt huvud.

Det man dock måste försäkra sig om är att telefonen inte är för tjock för min passade inte boxen. Jag har en LG D 315 och tycker inte den är så tjock men tydligen så var den det. Testet fick utföras med en Samsung Galaxy Note 3 istället.

STREETZ VRBOX2 1

Funktionsmässigt tycker jag att denna VR box fungerar bra och det är finurligt att säkra mobilen med sugproppar så att den ligger stilla och ändå är det lätt att plocka ut telefonen. Den är också enkelt att justera in för att passa både huvudet och synen samt vilken storlek telefonen har.

STREETZ VRBOX2 2

Det kluriga när det gäller dessa VR boxar är att hitta material som fungerar, jag sökte på Youtube och Google Cardboard för att hitta material som var gångbart. Man kan också hitta flera appar som innehåller VR material eller hjälper dig att konvertera befintligt material till VR.

VR upplevelsen är helt okej men är oerhört beroende av kvalitén av det materialet man tittar på, men med lite tålamod och letande på nätet så kan man hitta riktiga godbitar.

För  det är nämligen så att  för att kunna titta på film i denna så måste filmen vara av delad skärm typ, det vill säga att filmen visas i två rutor, annars försvinner en smal bit i mitten och allt blir bara förvirrat.

Om man är ute efter en VR box så är detta ett bra alternativ och jag har sätt att det finns en app som gör att du kan flyga din drönare med dessa (detta är dock inte tillåtet men är coolt ändå).

STREETZ VRBOX2 3

Ett problem som många pratar om är överhettning av mobiltelefonen, detta är inget jag själv varit med om men jag tycker att man även om VR headsetet är öppet i båda ändarna kunnat ordna lite mer ventilation. Det finns mig veterligen inget headset som har någon form av aktiv kylning inbyggd.

Fördelen med och själva orsaken till att headsetet är öppet i båda ändarna är att man kan ha både hörlurar och laddare inkopplade i telefonen samtidigt som man tittar, för att köra VR mattrial drar en hel del batteri.

Priset på STREETZ VRBOX2 ligger på 249 kronor, ett mycket resonabelt pris tycker jag med tanke på att liknande produkter i papper utan inställningar kan kosta runt 100 kronor.

STREETZ VRBOX2 får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-halvsvamp-tom

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login