Lokalt | Karl-Johan testar East Wests sushi

Av den 24 juli, 2016

Det var ett bra tag sedan jag prövade East Wests sushi så nu var det dags och jag passar på att göra en recension samtidigt.

Jag valde kockens avsmakningsmeny med några extra bitar.

Det första som slår mig när maten kommer in är hur snyggt upplagt det är, för det här är den snyggaste sushiuppläggningen jag sett och kanske den snyggaste matpresentationen hittills.

Även doften är fantastisk och känns mycket fräsch, man känner inte bara doften av gari utan även fisken och de färska örter som används till garneringen.

Sushi

Det första som slår mig när maten kommer in är hur snyggt upplagt det är.

Smaken är riktigt bra och jag måste säga att East West för närvarande innehar tronen i Örebro när det gäller sushi, smakerna är rena och bitarnas komposition är väl balanserade så att smakerna höjer varandra och resultatet blir mer än summan så att säga.

Man märker att de har tänkt på texturen redan från början, för detta är en resa i munkänsla från mjukt krämigt till krispigt. För mig är det detta som ger maten en extra dimension och förhöjer maträtten eller sänker den, och i detta fall så höjer den rätten utan tvekan.

Så hur känner man sig efter ca. åtta bitar?
För mig blir detta alldeles lagom, jag blir nöjd utan att känna mig stinn och för mätt så mättnadskänslan är bra.

Priset för en tolvbitars avsmakningstallrik ligger på 225 kronor och är man inte direkt hungriga så går det att dela på två, annars får man kanske plocka till några bitar. Jag tycker inte priset är särskilt högt om man tänker på den höga kvalitén.

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Mat & Dryck
Örebroguiden

  • Utseende
  • Doft
  • Smak
  • Textur
  • Mättnadskänsla
  • Pris

Sammanfattning

East West har enligt mig för närvarande den bästa sushin i stan och det visar också det höga betyget.

4.5

You must be logged in to post a comment Login