Lokalt | KäKs hamburgare faller platt i smaken

Av den 12 maj, 2016

Petters restaurang har nu öppnat i saluhallen och haft några dagar på sig att få ordning bakom disken, så vi beslutade oss för att gå dit och testa deras burgare.

Jag måste säga att jag hade ganska höga förväntningar på vad KäK kunde erbjuda.

Så hur var burgarna?
Jag måste säga att jag blev lite besviken när jag fick hamburgaren då själva köttet, själen i en hamburgare var det tunnaste jag sett. Visserligen beställde jag en enkelburgare men detta var i det närmaste löjligt.

Burgaren luktar gott, men har ett lite slafsigt utseende de har också den där looken som är så modern nu med nästan inga grönsaker och som jag tycker är riktigt tråkig.

Texturen i burgaren är hel okej men i mitt tycke skulle köttet behövt vara tjockare för att man ordentligt skall kunna känna att man valt en lite grövre mald färs som faktiskt ger en fin textur, dock får jag verkligen anstränga mig för att känna den.

Käk 2.1

Smaken varierar något mellan burgarna, den enda somverkligen smakar det man säger att den skall smaka är 2.1 med pepper jack ost och jalapeño. De övriga saknar liksom tryck.

Käk 3

Efter att ha ätit burgarna så var det ingen av oss som kände sig speciellt mätt, man kände att man skulle få äta någonting mer senare.

Hamburgarna kostar mellan 89 kronor och 99 kronor utan tillbehör och dryck.

Bedömning.
Vi har tagit ett snitt av vad de fyra deltagarna i testet tyckte.

Doft = 3
Utseende = 2
Smak = 2,25
Textur/Munkänsla = 3
Mättnadskänsla = 2
Pris = 2
Totalt = 2,38

Nu är jag snäll och avrundar uppåt till närmaste 1/2, så KäKs hamburgare får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-halvsvamp-tomsvamp-tom

Slutsats
Det blir inte godkänt för KäK och burgarna är helt klart inte värt priset, men jag skulle vilja tillägga att deras pommes är väl värda att prova och kanske bland de bättre i stan, bara en sån sak!

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login